Bakanlar polis yürüyüşüne tepkili

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar polis yürüyüşüne tepkili
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde bakanlar gazetecilerin polis eylemlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, ''Kanunların gereği yapılacak'' derken, Orman Bakanı Nami Çağan olayları ''vahim'' olarak niteledi.

Devlet Bakanı Keçeciler, olayların üzüntü verici olduğunu belirterek, ''Böyle bir olayda ne yapılacağı kanunlarımızda bellidir. Onlar yapılacaktır'' dedi.

''Birileri düğmeye bastı'' iddialarıyla ilgili olarak da Keçeciler, kendisinin de bunu daha önce ifade ettiğini anımsattı ve ''içeriden değil bu iş'' diye konuştu.

Mehmet Keçeciler (Devlet Bakanı): Böyle bir olayda ne yapılacağı kanunlarımızda bellidir. Onlar yapılacaktır. Eylem olduktan sonra geri kalanına bakmamak lazım. Asıl olan eylemin olması, dikkat edilmesi gereken nokta. İlk gün öfkeyle, üzüntüyle şehitlerin acısıyla yapılmış olabilir ama, ikinci günküler düşündürücüdür.

Nami Çağan (Orman Bakanı): Vahim buluyorum.

Sabahattin Çakmakoğlu (Milli Savunma Bakanı): Kamuoyu, olayları kimin nasıl değerlendirdiğini biliyor. Türkiye Cumhuriyeti böyle olaylardan tedirgin olacak, sarsılacak değil, güçlü bir devlettir. Ona göre olayların tahlili, değerlendirmesi yapılarak tedbirler alınır. Tepkilerin haklı olması başkadır, haklı tepkileri, yerli yerinde usulü ve kendi hiyerarşik yapısı içinde intikal ettirmek başka bir olaydır. Doğrusu, son söylediğimdir.

Yaşar Okuyan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı): Polislerin arkadaşlarının şehit olması karşısında duydukları infial, içinde bulundukları sorunlara ilişkin hassasiyetleri iyi anlaşılmalı ve bunlar paylaşılmalıdır. Gerekçeler haklıdır, doğrudur ama bu gerekçelerin ifade tarzı, yasaların dışına intikal edecek bir tepki olarak mazur görülemez. Orada bir yanlışlık var. Zannediyorum o yanlışlığın polis arkadaşlarımız da farkındadır.

Çünkü durup dururken, birden bire, hemen üniversitelerde sağ solçatışmaları, bir takım hadiseler... (Acaba bu işin arkasında bir provokasyon, acaba bir başka maksat var mı) sorularını kuşkuyla gündeme getirmemize sebep oluyor.

Devlet bakanları ve başbakan yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile bazı bakanlar aynı konudaki soruları yanıtsız bıraktılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!