Bakan'dan Zeki Müren, Bülent Ersoy ve Evren yorumu

Güncelleme Tarihi:

Bakandan Zeki Müren, Bülent Ersoy ve Evren yorumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2009 00:00

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, çok tartışılacak yorumlarda bulundu. Günay, ''Zeki Müren Türkiye'nin en büyük erkek sanatçısı, Bülent Ersoy ise en büyük kadın sanatçısı seçilmişti, böyle absürd dönemlerden geçtik'' dedi. Bu açıklama üzerine Bülent Ersoy'dan zehir zemberek yanıt gecikmedi. Vatan Gazetesi'ne konuşan Ersoy, tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 80’ler temasının işlendiği 12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin önceki akşam düzenlenen açılış törenine katıldı. Günay, burada yaptığı konuşmada isim vermeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’i ağır bir dille eleştirdi.

Günay, gecenin sunucusu Rojin’in "12 Eylül döneminde babamın ve kardeÅŸimin götürülüşü hafızama kazındı. Darbenin baÅŸrolündeki general, ressam zannediliyor" sözlerinin ardından kürsüye geldi.Â

Hala alkışlayabiliyorlar

Günay, "80’li yıllar Türkiye’nin bir büyük tuzaktan geçerek bir büyük çukura düştüğü ve hala içinden çıkmak için çırpındığı en karanlık yıllarıdır" dedikten sonra şöyle devam etti: "Biraz önce sevgili Rojin söyledi; bir darbeci generale dünyanın başka ülkesinde katil muamelesi yapılırken, ülkemizde ressam-sanatçı muamelesi yapıldığını yaşadık biz. Başka ülkelerde yargıdan kurtulmak için bunak rolünü yaptılar, bizim ülkemizde hálá alkışlanabiliyorlar. Bununla Türkiye kendi içinde, yüreğinde mutlaka hesaplaşmalıdır." Bu sırada salondan bir kişi, "Senin Cumhurbaşkanın da kabul etti" diye bağırdı. Günay da katılımcıya, "Kimler kabul etmedi ki? Ben burada bir gerçeği söylüyorum sadece" diye yanıt verdi.

TRT Şeş’ten büyük tartışmalarla ayrılan Rojin, TRT 2’nin geceyi naklen vermesiyle bir kez daha TRT ekranına çıkmış oldu.

Haberin Devamı

Zeki Müren ve Bülent Ersoy yorumu

Günay, ''Nice yalanlar gördük. Ben bir yıl hatırlıyorum, Zeki Müren Türkiye'nin en büyük erkek sanatçısı, Bülent Ersoy ise en büyük kadın sanatçısı seçilmişti, böyle absürd, dramatik, toplumun aklının karıştırılmaya çalışıldığı dönemlerden geçtik'' dedi.

BÃœLENT ERSOY'DAN DÃœZEYLÄ° TEPKÄ°

Günay'ın sözlerine sert tepki veren Bülent Ersoy şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi Atatürkçü büyük bir ülkede Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinde bulunan sayın Bakan Beyefendi'nin böylesine bağnazca bir ifade buyurdukları fikirlerini son derece yadırgadım. Zira kendilerine hatırlatmak isterim ki her şeyden önce insan insandır artı musikinin ve icraakarlarının dili, dini, ırkı ve cinsiyeti olamaz, ortak payda musikinin varlığıdır.

 

Haberin Devamı

Bu arada kendilerini son derece Allah'a yakın dindar olarak gören sayın Günay'a Mevlana Celaleddin Rumi'nin "kim olursan ol yine gel " felsefesini de hatırlatırım. Ayrıca merhum Zeki Müren Beyefendi ve bendeniz Türkiye'nin alternatifsiz zirvedeki klasikleşmiş en büyük isimleriyiz. Bu konuda hiç mütavazı olamayacağım. Kaldı ki Türkiye Cumhuriyet devleti merhum Zeki Müren Beyefendiye mavi bendenize de pembe nüfuskağıdı vermiştir. O nedenle bizlerin hürriyetlerimizin renklerine uygun ödüllerimizi almamızdan daha doğal ne olabilir ki. Bunu verende Türkiye Cumhuriyet devletinin ta kendisidir. Binanaleyh Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültüründen sorumlu sayın Günay eğer bu durumdan muzdarip ise acilen istifa edip, huzura kavuşması tarafımdan saygılarımla tavsiye olunur.''

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!