Bakana yumurtaya tek celsede beraat çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bakana yumurtaya tek celsede beraat çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a, Ankara Üniversitesi’nde katıldığı sempozyumdan çıkarken yumurta atan üniversite öğrencisi Nihal Çarıkçı, tek celsede “suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle” beraat etti.

Ankara 6’ncı Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasına üniversitenin Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Çarıkçı ve 13 avukatı ile şikayetçi Bağış’ın avukatı Semih Güneş katıldı. Duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de izledi. Çarıkçı, ifadesinde, AB konusundaki bir sempozyuma katılmak için salona gittiğinde kapıdaki görevlilerce içeriye alınmadığını belirterek, “Ben de demokratik protesto ve eleştiri hakkımı kullandım. Amacım konferansa alınmayışımıza ve hükümet üyeleri geldiğinde okuldaki sıkıyönetim haline tepkimi görünür kılmaktı” dedi. Çarıkçı, Bağış’ı hedef alarak yumurta atmadığını, yumurtayı Bağış’ın da içinde bulunduğu hoca, bürokrat, koruma olan insan topluluğuna attığını, polis tutanağına göre de yumurtanın Bağış’a isabet etmediğini, hakaret kastı olmadığını bildirdi.

Bağış şikâyetini sürdürdü

Bağış’ın avukatı Semih Güneş ise müvekkiline demokratik protesto hakkını aşan fiziki şiddet uygulandığını, bu nedenle şikâyetlerinin devam ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi. Hâkim Halit Selçuk Özben, yargılamaya son vererek, her ne kadar Bağış’a hakaret suçundan dava açılmış ise de suçun unsurları oluşmadığından sanığın beraatine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!