Bakan Yıldız'a yumruğa 5 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yıldıza yumruğa 5 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 14:03

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırıda bulunan sanık Şahin Şimşek için hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu. İddianamede sanık Şimşek için 'Kamu görevlisine karşı kemik kırığı oluşturacak şekilde yaralanmaya sebebiyet vermekten 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

İŞTE BAKANA YUMRUK ANI / WEB TV

İŞTE KARE KARE BAKAN'A SALDIRI ANI

Bakan Yıldız'a 19 Nisan 2010 tarihinde Kayseri Garnizon Şehitliği'nde, şehit Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya için düzenlenen cenaze töreninde yumruklu saldırıda bulunan, daha sonra tutuklanıp cezaevine gönderilen beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcısı Erdal Urfalı tarafından hazırlanan iddianame, Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede, sanık Şahin Şimşek'in savunmasında beden eğitimi öğretmenliği yaptığını, boks dalında milli sporcu ve antrenör olduğunu, şehitliğe giden öğrencileri kontrol için kendisinin de şehitliğe gittiğini, psikolojik sorunları bulunduğunu, ilaç kullandığını, şehit yakınlarını üzüntüsünü görüp ani bir kararla törene katılan müşteki bakana yumruk attığını, pişman olduğunu, niye yaptığını bilmediğini, olayı tek başına gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede, sanık Şahin Şimşek'in cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan raporda, suç tarihinde davranışlarını yönlendirme yeteneğini önemli ölçüde azaltacak bir psikopatolojinin bulunmadığı da ifade edilerek şu görüşlere yer verildi:

“Olayın örgütlü bir eylem olup olmadığı hususunda ayrıntılı araştırma yapılmış, bu kapsamda suç tarihi ve öncesinde şüphelinin telefon görüşmeleri, bilgisayar ve internet kayıtları incelenmiştir. Ancak toplanan kanıtlardan suçun örgüt kapsamında işlendiği yönünde herhangi bir kanıt elde edilemediğinden eylem örgütlü suç olarak değerlendirilememiştir.”

Hazırlanan iddianamenin son bölümünde “Kamu görevlisine karşı kemik kırığı oluşturacak şekilde yaralama” nedeniyle beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek'in (Türk Ceza Kanunu'nun 86/1-3,c ve 87 / 3, 53/1 ve 63/1 maddeleri) 3 ila 5 yıl arasında cezalandırılması istendi.

Halen tutuklu olarak Kayseri Kapalı Cezaevi'nde bulunan Şahin Şimşek'in duruşması, önümüzdeki günlerde Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!