Bakan Yazıcı'dan kaset değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yazıcıdan kaset değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 19:05

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, MHP'deki istifalara ilişkin olarak, “Siyasetçi, milletin hassasiyet gösterdiği alanlarda daha düzeyli davranmak zorundadır” dedi.

Yazıcı, partisinin Niğde'deki seçim bürosunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin “bir internet sitesindeki kaset iddiaları üzerine MHP'de istifalar yaşandığını” belirtmeleri üzerine Yazıcı, “Siyaset gönül işidir. Siyaset, vakıf, dernek gibi faaliyetler gönüllü işlerdir. Siyasete giren her insan bireysel hak ve özgürlüğünü kendi rızasıyla sınırlayan adam demektir. Siyasette yer aldıktan sonra 'istediğimi yaparım' deme lüksünüz yok. Siyasetçi milletin hassasiyet gösterdiği alanlarda daha düzeyli davranmak zorundadır” dedi.

Yazıcı, bu duruma düşen siyasetçinin çekilmek dışında yapacağı başka bir davranışın olmadığını kaydederek, “Olayın bir diğer boyutu ise 'kaset nasıl oluştu' sorusudur. Yasadışı oluşturuluyorsa, hukuk çiğnenerek oluşturuluyorsa sorgulanması gerekir. Eğer sahte ve komplo ise o kişinin de hakkı korunmalıdır. Çünkü teknoloji ile bu yapılabiliyor. Olmayan bir görüntü varmış gibi gösterilebiliyor” diye konuştu.
Bakan Yazıcı, görüntüleri ortaya çıkanların bundan iktidarı sorumlu tutmalarının da doğru olmadığını ifade ederek, “İnsanların bu ürünleri şantaj aracı olarak kullanmaları fevkalade yanlıştır. Siyaseten şantaja dönüştürülüyorsa üzerinde hassasiyetle durmak gerekir” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!