Bakan yardımcısı küçük Muharrem'i unuttu

Güncelleme Tarihi:

Bakan yardımcısı küçük Muharremi unuttu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 19:23

1.5 yaşındaki Muharrem Taş 6 Şubat tarihinde Van’ın Gürpınar İlçesi’ndeki Yanlıca Köyü’nün Çalık Mezrası’nda rahatsızlandı. Köy yolu kardan dolayı kapalı olduğu için Ambulans’ın ulaşamadığı köyden Muharrem’in cesedi babasının sırtında çıktı. O anın fotoğrafı Türkiye’nin zihnine adeta kazındı. Bir helikopter ambulans olaya müdahale edebilse Muharrem Bebek belki de yaşayacaktı. Dün ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ambulans helikoptere binerek seçim çalışması yaptı. Bugün ise Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, “Şimdi bu ülkenin topraklarında kimin başına bir iş gelmişse helikopter ambulans lazımsa anında iniyor. Ulaşılamaz diye bir yer yok” dedi.

Haberin Devamı

Kafkas, 300 yataklı Kahramanmaraş Elbistan Bölge Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "AK Parti iktidarları öncesi Türkiye'de 600 ambulans vardı. Hepsinin şaşmaz özellikleri vardı, tekerlekleri kabak ve mazot depoları boştu. Paran varsa ve mazotu koyabiliyorsan sizin hastanızı taşırlardı. Şimdi Türkiye'nin 3 bin 600 ambulansı var. Deniz ambulansımız, uçak ambulansımız, paletli ambulanslarımız var. Şimdi bu ülkenin topraklarında kimin başına bir iş gelmişse helikopter ambulans lazımsa anında iniyor. Ulaşılamaz diye bir yer yok. Paleti biz sadece tanklarda görürdük. O da Cumhuriyet Bayramı'nda millete hava atmak için dizerlerdi." Dedi.

BELEDİYECİLİK ERDOĞAN İŞİDİR

AK Parti iktidarları öncesi Türkiye'nin sağlık alanında iflas ettiğini savunan Kafkas, o dönemde devlet memurların ve zenginlerin istediği yerde tedavilerini yaptırdığını ancak işçiler ve işsizlerin perişan olduğunu anlattı. Kaynaklar ve imkanlar doğru kullandığı zaman çok güzel işler yapılabildiğine işaret eden Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü: " Biz ne zaman özgürleştik o gün ekmeğimiz büyüdü. Ne zaman Türkiye emin adımlarla yürüdü birileri rahatsız oldu. Onun için yerel yönetimler çok önemlidir. Bu belediyecilik Tayyip Erdoğan'ın işidir. Dünyaya belediyeciliği o öğretti. Şimdi ustalık dönemindeyiz ve çok güzel işleri birlikte yapacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!