Bakan Ünal’a ‘memur sanatçı’ itirazı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ünal’a ‘memur sanatçı’ itirazı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 21:30

DEVLET Tiyatroları’nın (DT) altı eski genel müdürü ve Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS), sanat kurumları için yeni bir yapılanma hazırlığı içinde olduğunu ve sanatçıların memur olmasına karşı olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a yazılı metinlerle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Açıklamalarda “Yapılacak her türlü yeni düzenleme sanatçıların katılımı olmadan sonuca ulaşması mümkün değildir” mesajı verildi. Eski DT genel müdürleri Raik Alnıaçık, Mehmet Ege, Yücel Erten, Tamer Levent, Lemi Bilgin ve Faruk Günuğur 27 Mart Dünya Tiyatro Günü için hazırladıkları ortak bildirge ile DETİS Genel Başkanı Ege ise Bakan Ünal’a yazdığı açık mektupla tepki gösterdi.

Genel müdürler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önümüzdeki pazartesi günü açıklamayı planladığı ‘kültür paketi’nin duyurulmasından önce hazırladığı bildirgede, “Oturup yeni bir düzenleme yapmışlar ve onu en kısa sürede Bakanlar Kurulu’ndan geçireceklermiş. Kendilerine hatırlatırız: Sanat kurumlarının halen yürürlükte olan ve 70 yılı aşkın varlıklarını sürdürmelerini sağlayan yasaları, doğrudan sanatçılar tarafından hazırlanmıştır. Bu, uygar dünyanın her yerinde böyledir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!