Bakan Soylu: 'Öyle bir şey icat ettik ki, onları perişan edeceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2019 15:14

Terörle mücadelede önemli rol üstlenen insansız hava araçlarında farklı bir şey icat ettiklerini duyuran ​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '' Kafalarını çıkaramıyorlar. Nisan-Mayıs ayında insansız hava araçlarında öyle bir şey icat ettik ki; değil adım atmak, inlerinden yukarı çıkabilirlerse göreceksiniz, onları perişan edeceğiz'' dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, memleketi Trabzon'da AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Gençliğimiz Geleceğimiz' adlı programın ardından Hayrat ilçesine geçti. Bakan Soylu, burada partisine ait otobüsün üzerinde halka seslendi. Hükümetin kent ve bölgeye yaptığı yatırımlarından bahseden Bakan Soylu, Hayratlılar'dan 31 Mart seçimlerinde güçlü destek istedi. Bakan Soylu, Türkiye'nin, kararlılıkla yürüttüğü uyuşturucu ve terörle mücadelede önemli başarılara imza attığını belirtti.

'ÖYLE BİR ŞEY İCAT ETTİK Kİ; ONLARI PERİŞAN EDECEĞİZ'

Terörle mücadelede önemli rol üstlenen insansız hava araçlarında farklı bir şey icat ettiklerini duyuran Bakan Soylu, teröristleri perişan edeceklerini vurguladı. Bakan Soylu, "Sadece PKK ile mücadele etmiyoruz. PKK, PYD, DEAŞ, uyuşturucuyla, DHKP-C, organize suç örgütleriyle, tefecilerle, hepsiyle mücadele ediyoruz. Hepsinde şu anda iyi noktadayız. Çok kararlı adımlar attık. Hani Amerika bize ‘Afrin’e giremezsiniz’ dedi. Girdik mi? PKK’ya gereğini gösterdik mi? Türkiye eski Türkiye değil. Dağlarda 15 bin terörist vardı, 700 tane kaldı. Kafalarını çıkaramıyorlar. Nisan-Mayıs ayında insansız hava araçlarında öyle bir şey icat ettik ki; değil adım atmak, inlerinden yukarı çıkabilirlerse göreceksiniz, onları perişan edeceğiz. Doğu ve Güneydoğu'da onların belediyelerden aldıkları ve sömürdükleri, vatandaşa hizmet yerine PKK’ya aktardıkları kaynakların tamamını kestik. Haraçların tamamını kestik. Uyuşturucu ticaretinin önemli bölümüne sekte vurduk. Kaçakçılık, organize suç, sigara kaçakçılığından bile milyarlarca para kazanıyorlardı. Türkiye’de yüzde 21,5 kaçak sigara vardı, şu anda yüzde 5,5’e düştü. Daha da düşüreceğiz. Nefes aldırmıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'ONLAR KANDİL'İN VEKİLİ'

HDP milletvekillerine tepki gösteren Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye’ye tek bir çivi çakmayalım, Türkiye ilerlemesin, büyümesin, insanların umudu yarına ulaşmasın istiyorlar. Elimizde öyle belgeler, raporlar var ki; HDP ile kucak kucağa oturmuşlar, Türkiye’nin yarınlarının karanlık olmasının planlarını yapıyorlar. Bütün Müslüman coğrafyasını prangalarla hareket edemez hale getirmek istiyorlar. Attıkları adımları, yaptıkları işleri hep birlikte görüyoruz. Neymiş; İran’ın kuzeyinde devlet kurup oradan da Afrin’e uzatacaklar. Oradan da bir koridor oluşturacaklar, Türkiye’nin Orta Doğu ile bağını kesecekler. Türkiye mücadele etmezse, direnmese bunu yaparlar. Ne oldu kurabildiler mi? Irak, İran üçümüz en limoni zamanımızda bir araya geldik. Amerika ne kadar desteklerse desteklesin, beceremediler, beceremezler, beceremeyecekler. Türkiye eski Türkiye değil. Kaseti tekrar başa mı saralım? Bu memleket terörden bıkmadı mı? Hala onları savunanlara meydanlarda prim mi sağlayalım? Ben onlara milletvekili demiyorum. Onlar milletin vekili olamazlar. Onlar Kandil’in, PKK’nın, terör örgütünün vekili. Onlara 'milletin vekili demek' ayıptır, günahtır, yazıktır. Bizim boynumuzu Kandil ve Pensilvanya’nın önünde eğik bırakmayın."

Haberin Devamı

8 BİN BEKÇİ ALIMI

8 bin bekçi daha alacaklarını da aktaran Bakan Soylu, bekçiler sayesinde özellikle Ankara ve İstanbul'da hırsızlık olaylarında düşüş yaşandığına dikkat çekti.

İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Soylu, daha sonra katılacağı miting için Sürmene ilçesine geçti.

SÜRMENE'DE HALKA SESLENDİ

Bakan Soylu, burada partisine ait otobüsün üzerinde halka seslendi. 31 Mart seçimlerinde Sürmeneliler'den destek isteyen Soylu, terör ve uyuşturucuyla mücadele konusunda kararlık mesajlarını yineledi.

Bakan Süleyman Soylu, eleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart gecesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne girmesine tahammül edemeyeceklerini söylerek, "Yozgat'ta, ondan önceki gün de Ankara'da çalışmalardaydık. Yaklaşık 10 gün boyunca Ankara'da çalıştık. İlçe ilçe, mahalle mahalle gezdik neden biliyor musunuz? Birileri erken havaya girmiş de onun için. O havalarının esas itibarıyla doğru olmadığını, orada kıymetli belediye başkanımızla sahada adım adım gezerek göstermek için. Bir de şunun için; Biliyorsunuz ben lafı karnımda tutamıyorum pek, birileri de çok kızıyor bana bu yüzden. Allah şahit, Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin içerisine girmesine tahammül edemiyoruz, 31 Mart gecesi. 24 saat çalışılması gerekirse 24 saat çalışırız" dedi.

Haberin Devamı

'BÜYÜK BİR TÜRKİYE HEDEFİ İÇERİSİNDEYİZ'

HDP'nin terör örgütünün uzantısı olduğunu belirten Bakan Soylu, "Eğer bugün dağlarda teröristler gezemiyorsa, bilmenizi isterim; o evlatlarımızın, Türk mühendislerimizin yaptığı insansız hava araçları yukarıdan, komandolarımız, jandarmalarımız ve özel harekâtlarımız aşağıdan, nefes aldırmıyorlar nefes. Cumhur İttifakı'nda neden bir araya geldik? Türkiye'ye büyük bir kumpas kurdular. Tüm bunları engelleyebilmek, 'Artık Türkiye eski Türkiye değildir' diyebilmek, 'Bu oyunlarınız aziz milletimize sökmez' diye haykırabilmek için bir araya geldik. Elbette ki belediye başkanlığında kimin seçileceği önemlidir. Ama 7 Haziran sonrasında terör örgütünün partisi, evet ona 'legal parti' diyenler yanılıyorlar, o bir terör örgütünün uzantısıdır, o bir terör örgütünün siyasi koludur, o bir terör örgütünün partisidir, onlar yaktılar, yıktılar her tarafı, Doğu'yu, Güneydoğu'yu. Niçin? Biraz yüksek oy aldılar da hemen şımardılar. Dilimizde tüy bitti, şımartmayın bunları diye. 24 Haziran'da hepiniz şahitsiniz. 'Cumhuriyet Halk Partililer bu HDP'ye oy vermeyin' diye yalvardık. Kılıçdaroğlu kendini yırttı HDP'yi Meclis'e taşıyabilmek için. Ne olacakmış? Bana kızıyorlar. Teröristin cenazesine milletvekili gidecekmiş, hadi gitsin de görelim bakalım. Gidip, sözde şehit sayacaklar. Şu gözümüze bakıyor musunuz? Öyle bu memleket kaseti başa saracak bir memleket değil. Tüm bunları yapanlar, bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak istiyorlar. Biz büyük bir Türkiye hedefi içerisindeyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, daha sonra katılacağı miting için Yomra ilçesine geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!