Bakan Şimşek altın hediyeyi geri çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşek altın hediyeyi geri çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2008 20:27

GAZİANTEP'te 4'üncü Mücevherat ve Kuyumculuk Fuarı’nı gezen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, firma sahiplerince kendisine hediye edilmek istenen altınları geri çevirdi.

Bakan Şimşek, “Türkiye altın işlemede önemli bir konumda. Bu konumunu güçlendirmesi için yaygın fuarlara ihtiyaç var” dedi.
Gaziantep’te düzenlenen Mücevherat ve Kuyumculuk Fuarı’nı gezen Şimşek, stant açan kuyumcularla sohbet etti. Şimşek, bazı firmaların kendisine hediye olarak vermek istediği altını ise geri çevirdi. Şimşek’in eşi Annalisa Şimşek de ayrı olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in eşi Derya Güzelbey ile birlikte stantları gezdi. Şimşek, fuarda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin altın işlemede önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Şimşek, “Ülkemizin bu konumunu güçlendirmesi ve daha ileri noktaya götürmesi için bu tür fuarlara ihtiyaç var. Ancak bu tür fuarları Türkiye’nin ötesine taşımamız lazım. Bunun da birkaç yıl içinde gerçekleşeceğini düşünüyorum” dedi.
Şimşek, eşinin altın alıp almadığı yönündeki soruya ise, Batı insanın altına karşı pek ilgisinin olmadığını, süs eşyası olarak altının Ortadoğu’da daha yaygın olduğunu kaydetti. Şimşek, stantları gezen eşinin altın beğenmesi halinde parasını kredi kartı ile ödeyeceğini bildirdi.
Fuar ziyaretinin ardından Gaziantep’in Yavuzeli İlçesi'nde gerçekleştirilen Rışvanlılar Aşireti Bahar Şenlikleri’ne katılan Bakan Şimşek, burada yaptığı açıklamada, “Millet ve ülke sevgisini ortaya çıkartan bu türden etkinliklerin, sağlanan bu kültürel birlikteliklerin çok önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Türkiye her bakımdan zengin bir ülke. Kültürüyle, tarihiyle, maddi ve manevi varlıklarıyla çok zengin bir ülke. Bu zenginliği temsil eden bizler, bu ülkede bin yıldan fazladır, Cumhuriyetimizin kurulması aşamasında ortaya çıkan iradeyle hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’yi daha iyi bir noktaya taşımak üzere yolculuğa devam ettiklerini anlatan Şimşek, şenlikte öğle yemeği yiyip, halk oyunları gösterilerini izledikten sonra İstiklal Marşı’nı başarıyla okuyan 4 yaşındaki Ali İhsan Serpilci ile bayrak şiiri okuyan kardeşi iki yaşındaki Bilal Serpilci’ye oyuncak hediye etti. Şimşek, daha sonra Ankara’ya gitmek üzere tören alanından ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!