Bakan Müezzinoğlu'na ALS sorusu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Müezzinoğluna ALS sorusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 11:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na “Türkiye’de illere göre 25 Ağustos tarihi itibariyle ALS hastalarının sayısı nedir? Türkiye’de sağlık kuruluşlarının ALS hastalarına verdiği sağlık hizmeti uluslararası standartlarda mıdır?” diye sordu.

Haberin Devamı

Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde son zamanlarda dünyada ve Türkiye'de ALS Hastalığına dikkat çekmek için bir kova buzlu su dökülerek ALS hastalığına “Ice Bucket Challenge” yöntemiyle destek olmaya çalışıldığını hatırlattı.

Türkiye’de ALS hastalığı hakkında toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten CHP’li Tanrıkulu, “Türkiye’de ALS hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapabilecek uzman doktor ve sağlık kuruluşları, hastalığı teşhis ve tedavi yapan kuruluşlar ve bu kuruluşların verdiği sağlık hizmeti standartlarının yeterliliği, ALS hastalarına tedavi ve destekleyici tedavi yöntemlerinde yapılan yardımlar ve Bakanlığın ALS hastalığı ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılması faydalı olabilecektir.” dedi.

Tanrıkulu bu bağlamda Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:

"Türkiye’de illere göre 25 Ağustos tarihi itibariyle ALS hastalarının sayısı nedir?
ALS hastalarına teşhis ve tedavi hizmeti verebilecek sağlık kuruluşları hangileridir?
Her ilde teşhis ve tedavi hizmeti imkanı bulunmakta mıdır?
Türkiye’de ALS hastalığı konusunda uzman doktor sayısı nedir?
Gelecekte Türkiye’nin ALS hastalığı konusunda ihtiyaç duyacağı uzman doktor ve sağlık kuruluşu sayısı ne olacaktır?
ALS hastalığı ile ilgili toplumun bilinçlendirilmesi faaliyetlerinin hangi sağlık kuruluşlarında kimler tarafından yapılması planlanmaktadır?
ALS hastalığı ile ilgili toplumun bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarınız nelerdir ve hangi tarihte başlamıştır?
ALS hastalarının daha rahat bir yaşam sürdürmesini sağlayacak gereçlerin hepsi Türkiye’de bulunmakta mıdır ve SGK tarafından karşılanmakta mıdır?
Dünya’da ALS hastalarına uygulanan tedavi ve destekleyici tedavi sağlık hizmetlerinin tamamı Türkiye’de sağlık kuruluşlarınca verilmektedir?
ALS hastalarının yakınlarına hasta bakımı konusunda bilgilendirme yapılmakta mıdır?
ALS hastalarının ücret ödediği ve ALS hastalarına muafiyet tanınan, sağlık hizmetleri nelerdir?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!