Bakan Kılıç, Selahi'yi makamında kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıç, Selahiyi makamında kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 14:10

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Marmaris'te "Vay kralsın" diyerek boynuna sarılan, konuşmalarıyla kahkahaya boğan, sonunda da 200 TL harçlık koparan 11 yaşındaki Selahi Varol ile babası Ahmet Varol'u makamında kabul etti. Daha önce yaşanan görüntüleri aratmayan kabulde Selahi, "İşi de bıraktık geldik babamla, sen de yarın bizimle Marmaris'e geleceksin. Ben senin için o kadar yol geldim sen benimle gelmiyor musun?" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç, ayrıca Ankara'ya ilk kez gelen Selahi'ye Anıtkabir, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camii ve Taceddin Dergahı'nın gezdirileceğini söyledi. Bakan Kılıç, Selahi'ye "Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Taceddin Dergahı'nı da gezdikten sonra İstiklal Marşı'nı 10 kıta okumanı bekliyorum senden" dedi.

BAKAN KILIÇ, SELAHİ'Yİ MAKAMINDA AĞIRLADI / WEB TV

SELAHİ'NİN BU VİDEOSU 'OĞLUM BAK GİT'İ SOLLADI / WEBTV

Bakan Kılıç, gazetecilerin "Selahi'ye eğitim desteği mi vereceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, "Selahi ilköğretim öğrencisi. Dolayısıyla kameralar önünde bu tarz parlak taahhütlerde bulunmayı pek doğru bulmuyoruz. Selahi'yi biz burada ağırladık. Çünkü 11 yaşındaki çocuğun kendini bu kadar rahat ifade edebilmesi, bizim için gerçekten önem verilmesi gereken bir değer. Şu an bütün gençlik programlarımızda kendini rahat ifade edebilen, paydaşlarıyla birlikte iş başarabilme yeteneğini ortaya koyan nesiller yetişsin diye gayret ediyoruz. Selahi adeta bizim ilköğretim kolumuz gibi çalışacak ve sürekli bizim gözetimiz altında" cevabını verdi.

Haberin Devamı

SELAHİ İLE BAKAN KILIÇ'IN KAHKALARA BOĞAN O ANLARI / Foto Galeri

SELAHİ'YE 'SAFAHAT' HEDİYE EDİLDİ

Babası Ahmet Varol da Selahi'nin evde de aynı bu şekilde hareketli olduğunu belirtti. Diğer taraftan, Selahi'ye ziyaretin ardından Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat' adlı eseri ile futbol, voleybol ve basketbol topunun bulunduğu bir çanta hediye edildi.

Kabulün sonunda ise Kılıç ve Selahi arasında şu dialog yaşandı:
Selahi: Bayrağımız burada, kalbimizde. Kalbimiz delinse bile içinden Atatürk çıkar. Bunu bilin. Marmaris'e bekliyorum.
Bakan Kılıç: Arkadaşlar anlayın Marmaris'te ne ile karşılaştığımızı. Selahi böylece bağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!