Bakan 'Her şeyi açıklayacağız' dedi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Her şeyi açıklayacağız dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 12:27

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana sularıyla ilgili verilerin toplandığını, üzerinde çalışıldığını belirterek, “Son derece titiz bir biçimde, bilim adamlarının eşliğinde halk sağlığı laboratuvarlarımızın ulaştığı sonuçları bugün vatandaşımızla paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek, kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, bugün Erzurum'da yarın ise Ardahan'da olacağını söyledi.


Akdağ, pazar günü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, pazartesi günü de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Erzurum'da olacağını belirtti.
Bir gazetecinin, “Bugün damacana su ile ilgili bakanlık sitesinden açıklama yapılacak. Bu konuda bir değerlendirme yapabilir misiniz?” şeklindeki sorusuna Akdağ, bu konuda sabah saatlerinde bilgi aldığını belirterek, verilerin toplandığını, üzerinde çalışıldığını ifade etti.


Sonuçlarla alakalı net bir açıklama yapamayacağını vurgulayan Akdağ, “Ama bugün içerisinde bunu yetiştirip, halkımıza da ifade ettiğimiz gibi açıklama yapacağız. Çok geniş bir çalışma yaptık, bütün Türkiye'de. Sadece dolum tesislerinden değil, sahadan da çok sayıda örnek aldık. Dün itibarıyla bin 100 noktadan örnek almıştık” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIZ


Alınan örneklerin, hassasiyetle, dikkatle laboratuvarlarda analizlerinin yapıldığını belirten Akdağ, şöyle devam etti:
“Şunu da ifade etmemiz gerekir. Dolum tesisinden çıkan problemi, satış noktasında çıkan problemi birbirinden ayırmak lazım. Dolum tesisinde, doğrudan ilgili, markayla ilgili bir problem var demektir, eğer bir sıkıntı varsa. Ama satış noktasındaki problemler daha ziyade satış şartlarının elverişsiz olmasından kaynaklanabilir. Dolayısıyla bu açıklamaları yaptığımız zaman, satış noktasında çıkan bir problemin o markayla ilgili Türkiye'deki bütün damacanayla satılan suları ihtiva ettiği düşünülmemeli. Ama biz bu açıklamaları yapacağız.”


Piyasayı yakından takip ettiklerini ifade eden Akdağ, yaz mevsiminin sıcak geçişinin, bu açıdan hassas bir durum oluşturduğunu belirterek, “Halkımız hiç endişe etmesin, şeffaf biçimde gerçekleri onlara açıklıyoruz, açıklamaya devam edeceğiz. Bazı basın yayın organlarında hala işin spekülasyonu peşinde koşanlar var. Arkadaşlarımıza da bu spekülatif haberlere itibar etmemelerini duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


Bu konuda bugün öğleden sonra belki akşama doğru açıklama yapabileceklerini ifade eden Bakan Akdağ, “Son derece titiz bir biçimde, bilim adamlarının eşliğinde halk sağlığı laboratuvarlarımızın ulaştığı sonuçları bugün vatandaşımızla paylaşacağız” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!