Bakan Günay'dan Şahin'in sözlerine yanıt

Güncelleme Tarihi:

Bakan Günaydan Şahinin sözlerine yanıt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 12:59

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Taceddin Dergahı'na defnedilmesiyle ilgili olarak hazırlanan kararnameyi imzalamamasıyla ilgili, “Bu mekana çok sevdiğimiz bir arkadaşımız bile olsa bir siyaset ismiyle paylaşmak doğru mu olur diye tereddütlerimi ifade ettim. Bu tereddütlerimi göstermezsem tarih beni yargılar” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Ertuğrul Günay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç Kütüphanesi açılışı ve bazı incelemeler için geldiği Kahramanmaraş’ta Vali Mehmet Niyazi Tanılır’ı makamında ziyaret etti. Vali Tanılır’dan brifing alan Günay, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Taceddin Dergahı'na defnedilmesiyle ilgili kararnameyi imzalamamasıyla ilgili haberleri hatırlatması üzerine Bakan Günay, bu dergahın milli şair Mehmet Akif Ersoy ile anıldığını ve bir siyasinin defnedilmesiyle ilgili olarak tereddütleri bulunduğunu söyledi.


Bu tereddüdünü belirtmediği takdirde tarihin kendini yargılayacağını kaydeden Günay, “Henüz imzaya yeni açılıyor kararname. Ben sadece Taceddin Dergahı, Mehmet Akif merhumun hatırasıyla bütünleşmiş bulunan bir mekandır. Bu mekana çok sevdiğimiz bir arkadaşımız bile olsa bir siyaset ismiyle paylaşmak doğru mu olur diye tereddütlerimi ifade ettim. Kültür ve Turizm Bakanı olarak, hele kültür işlerinden sorumlu birisi olarak, bu tereddütü göstermesem tarih beni yargılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

BASIN ÖNÜNDE BİRBİRİMİZE CEVAP VERMİYORUZ

Bakan Günay, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili düşüncelerinin sorulması ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:
“Biz bakan arkadaşlar birbirimize basın önünde cevap vermiyoruz. Biz kendi aramızda konuşabiliyoruz her şeyi. Duyarlılıklarımız arasında bir fark yok. Hepimiz hukuk devletinin Türkiye’de egemen olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hepimiz Türkiye’de demokrasinin sürekli olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bazen basının cümle aracıklarından, kelime aracıklarından böyle bir tartışma konusu yaratma gayreti olabilir. Biz amacımızın ne olduğunu, doğrultumuzun ne olduğunu biliyoruz. Bu soruşturmayı yargı yürütüyor, yargı organları yürütüyor. Ben yürütmenin bir mensubu olarak, yasamanın da bir üyesi olarak, yargı çok önemli bir soruşturma yapıyor. Bu yayılmasın, dağılmasın. Asıl odağından sapmasın, konusunda bir hukuk devleti dikkatini dile getirdim. Bunun şimdiye kadar ki siyasi doğrultumuzla çizgimizle hiçbir ilgisi yok. Tam tersine eğer bu badireden sapasağlam çıkarsak Türkiye’de ilk defa darbecilere karşı demokrasi kazanacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!