Bakan Güler: Vatandaş ürettiği elektriği satacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Güler: Vatandaş ürettiği elektriği satacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 19:50

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 500 kilovata kadar herkesin kendi elektriğini üretebileceğini belirterek, vatandaşların çifte sayaç takarak ürettiği fazla elektriği devlete satabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Güler, Ordu'nun Ünye ilçesinde Belediye Gösteri Merkezinde düzenlenen partisinin ilçe kongresine katıldı.

Buradaki konuşmasında, Türkiye'de 30 olan enerji yatırımcısı sayısını 3 bine ulaştırdıklarını aktaran Bakan Güler, yatırımcısı sayısını 3 milyona ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye'nin enerji alanında dünyanın önde gelen devletlerden birisi olmasına çalıştıklarını vurgulayan Güler, “Yurt genelinde 4 bin kilometre çelik boru hattı varken, biz bu sayıyı 11 bin kilometreye çıkardık. 10. yıl marşında 'demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan' deniliyordu, biz ise 'çelik borularla ördük' anayurdu dört baştan diyoruz. Demir yolu ulaşımına da önem verdiğimizi herkes görecektir” dedi.

RÜZGAR ENERJİSİ

Güler, rüzgar enerjisinde Türkiye'nin Avrupa'da ilk 10 arasına girdiğini belirterek, hedeflerinin ilk sıralara kadar yükselmek olduğunu söyledi. Rüzgar enerjisi üretimini vatandaşlarla beraber gerçekleştireceklerini aktaran Güler, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Artık kişisel olarak rüzgardan enerji üretebileceksiniz. 500 kilovata kadar herkes kendi elektriğini üretebilecek. Çifte sayaç takarak, fazla elektriğinizi de bize satacaksınız. Bu konuda 10 yıl alım garantisi veriyoruz. 500 kilovata kadar olan üretimden de ruhsat istemeyeceğiz. Hazırlayacağımız bu projeyle rüzgar eserken, biz de es geçmeyeceğiz.”

Kongreye, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Ayhan Yılmaz, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!