Bakan Gül oyunu Kayseri'de kullandı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Gül oyunu Kayseride kullandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 13:33

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, milletvekili genel seçleri için oyunu Kayseri'de kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, oylarını, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'ndeki 1206 nolu sandıkta kullandı. Gül, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçmenlerin sandık başına gittikleri bu günü, “demokrasinin en güzel anlarından biri” olarak nitelendirdiğini söyledi.


Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu belirten Gül, Atatürk'ün, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü anımsatarak, bugün bunun bir kez daha yaşandığını söyledi.Bugün sözün halkta ve millette olduğunu, çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:


“Halk neye karar verirse neyi isterse o da başımızın üstünde yer tutacaktır. Seçimlerin ülkemiz ve Türk milleti için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah gelecek günler, Türkiye için çok daha güzel ve iyi olur. Siyasi partiler bir yarış için vardır. Çoğulculuk, demokrasinin ana ilkelerinden biridir. Eğer tek parti olursa ona demokrasi denmez. Çok parti olacak ki yarış olsun. Bu gün o yarışın kararı verilecek. Bu kararı halk verecek. Hayırlı, uğurlu olsun. Türk milletinin vereceği karar saygıyla karşılanacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!