Bakan Ergin: Öcalan'ın eski hücresine nakil sözümüz yok

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ergin: Öcalanın eski hücresine nakil sözümüz yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 10:22

Adalet Bakanı Sadullah Ergin DTP ile görüşmesinde, İmralı'da ömür boyu hapise mahkum olan bölücübaşı Abdullah Öcalan için, "Eski hücreye nakil için sözümüz yok. F tipi için şikayet olursa değerlendiririz" dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı'daki  cezaevinin, Türkiye'deki bütün F tipleri ile aynı standartlara sahip olduğunu  söyledi.

TBMM'de gazetecilerin soruların yanıtlayan Ergin, “DTP'liler dün sizinle  İmralı Cezaevi ile ilgili görüşme yaptı. Kendileri, 'Bakan gerekli gördüğü  takdirde, eski hücreye naklinin sağlanacağı şeklinde teminat verdi' şeklinde bir  açıklama yaptı. Bu doğru mu?” sorusuna karşılık şunları söyledi:

“İşin doğrusu şudur: Bizim İmralı'da yaptığımız düzenleme, Türkiye'deki  bütün F tipleri ile aynı standartlara sahip cezaevidir. Türkiye'deki F tipleri  hangi imkanlara sahipse, İmralı'daki de o imkanlara sahip. Bu imkanlar, BM ve  Avrupa Konseyinin öngördüğü şartlardan, yani evrensel standartların üstündedir,  altında değildir. Ancak buna rağmen, somut şikayetler varsa değerlendiririz, bu  şikayetleri inceleriz, haklılık payı olanları elbette karşılarız. Biz hiçbir  hükümlümüzün cezaevlerinde evrensel standartların altında bulunmasına rıza  göstermeyiz. Buna herkes dahildir.”

Sadullah Ergin, “Öcalan'ın eski hücresine nakli söz konusu olabilir  mi?” sorusuna ise “Onunla ilgili bir sözümüz olmadı” yanıtını verdi.

Ayrıca ceza ve tevkif evleri müdürü İmralı'ya gitti.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!