Bakan Dönmez'den İnceburun savunması: Kesilen ağaçlar endüstriyel

Güncelleme Tarihi:

Bakan Dönmezden İnceburun savunması: Kesilen ağaçlar endüstriyel
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 08:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sinop İnceburun Yarımadası’na yapılacak nükleer güç santralı ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Haberin Devamı

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin Sinop’ta yapılacak nükleer güç santralıyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Bakan Dönmez, şunları söyledi:

Bakan Dönmezden İnceburun savunması: Kesilen ağaçlar endüstriyel

‘HER YERDE KESİLİYOR’

“Proje sahası, endüstriyel orman niteliğinde olup, ilgili idare tarafından, süresi dolan alanlar boşaltılarak ülkemizin hammadde ihtiyacı karşılanmaktadır. Bu çerçevede ağaç kesimleri, ülkemizin her yerinde yapıldığı gibi endüstriyel amaçlı kesimler olup bu ağaç kesim faaliyetlerinin proje ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Yapılması planlanan projenin ‘Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi’ (Bern Sözleşmesi) uyarınca koruma altına alınmış alanlar üzerine olası etkileri ve alınacak önlemlere dair hususlar, halen hazırlanmakta olan ÇED raporunda yer alacaktır.

Haberin Devamı

‘TÜM DÜNYADA AYNI’

Tüm dünyada doğa koruma alanlarına yakın nükleer enerji santralları bulunmaktadır. Sinop Nükleer Enerji Santralı Projesi ile ilgili ÇED süreci, ilgili mevzuatta öngörülen hususlara göre devam etmektedir. Dünyada tarımsal ürün ihracatında ilk dokuz sıradaki ülkelerin tamamında nükleer santral bulunmaktadır. Bu 9 ülkede dünyadaki nükleer reaktör yarısından fazla toplam 245 nükleer reaktör bulunmaktadır. Nükleer santraller, emisyona neden olmadığından, tarım alanlarına veya bitki örtüsüne herhangi bir olumsuz etkileri söz konusu değildir. Dünyada pek çok ülkede nükleer santrallere yakın tarım alanları mevcuttur. Nükleer santrallerin radyolojik etkilerinin önlenmesi nükleer güvenliğin sağlanması ile doğrudan ilgilidir.”

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!