Bakan Çelik'ten 1 Mayıs açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelikten 1 Mayıs açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 12:33

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin tartışmaları değerlendirirken, “İşçi sendikaları, Taksim'e 500 kişiyle gelip çiçek bırakırsa katılırım” dedi.

Haberin Devamı

Çelik, AK Parti TBMM grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“İstihdam paketini, Bakanlar Kuruluna sundunuz mu?” sorusu üzerine Çelik, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın sunumunun kapsamlı olması ve
toplantı gündemindeki diğer konular dolayısıyla sürenin yetmediğini, bu nedenle sunum yapamadığını söyledi. Çelik, “İş Yasasının esnetilmesi söz konusu mu?” sorusuna da “Onların tümü sunumumuzda var” karşılığını verdi.


Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin tartışmalar anımsatılarak, bu konudaki sorunun çözülüp çözülmediğinin sorulması üzerine, “Ben, bugün ve yarın, 1 Mayıs'ın tatil olması hayalini gerçeğe dönüştüreceğim inşallah... Bu, benim geçen sene de işçilere, çalışanlara, emekçilere vaadimdi. Bunu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

1 Mayıs'ın nerede, nasıl kutlanacağına mülki amirlerin karar vereceğini belirten Çelik, bir soru üzerine, işçi sendikalarının Taksim'e gelip, çiçek bırakabileceğini söyledi. Çelik, bu sözünün ardından da gülerek, gazetecilere “İşçi sendikaları, Taksim'e 500 kişiyle gelip çiçek bırakırsa ben de katılırım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!