Bakan Çelik: Yarıyıl tatili uzatılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik: Yarıyıl tatili uzatılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 12:00

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hava koşulları nedeniyle bir hafta uzatılan yarıyıl tatilinin, tekrar uzatılmasının sözkonusu olmadığını bildirdi.

Giresun'da bulunan Bakan Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerde soğuk havaların tekrar yaşanacağı ve okulların yine tatil edileceği yolunda asılsız söylentilerin ortaya çıktığını belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:

“Tatil kesinlikle uzamayacak. Okullar, Pazartesi günü açılacak. Sömestr tatilinin uzaması mümkün değil. Ancak bir ilimizde çok kötü hava şartları yaşanır, yoğun kar yağışı olursa, bu durumda öğrenci ve velilerimizin güvenliği açısından okullar bir günlük tatil edilebilir.

Bunun kararını verecek olan da mülki amirlerdir. Tatilin daha fazla uzatılması sözkonusu değildir. 2 parmak kar yağdığında okullar tatil edilecekse, Erzurum’da Kars’da, Ağrı’da okullar hiç açılmamalı.

Tatili Türkiye’de çok olağanüstü soğuk olduğu, şiddetli kış yaşandığı için uzattık. Sibirya soğukları etkiledi. Hiç kar görmeyen İzmir’e bile kar yağdı. Bu nedenle tatili bir hafta uzattık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!