Bakan Çelik: Vatandaş devlete arsa satarken 1 yerine 5 istiyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik: Vatandaş devlete arsa satarken 1 yerine 5 istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2006 15:55

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okul yaptırmak için satın almak istedikleri arsaların sahiplerinin değerinden 5 kat fazla para istediğini söyledi. Çelik, “Vatandaş, ‘nasılsa devlet alıyor, hazinesi bol’ diye normal değeri 1 ise 5, 5 ise 55 istiyor. Bize makul fiyatlarla arsa satın, biz de çocuklarınız için okul yaptıralım” dedi.

Bakan Hüseyin Çelik, bazı okulların açılışı, bazılarının da temel atma törenine katılmak için Gaziantep’e geldi. Merkez Şehitkamil İlçesi’ndeki Seyrantepe İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, hükümetinin 4 yıllık hizmet döneminde eğitime yönelik önemli hizmetlerin tamamlandığını, bu sürede 100 bin 280 derslik yapıldığını, 222 bin 800 kız öğrencinin eğitime kazandırıldığını, 411 milyon ders kitabı dağıtıldığını söyledi.

Milletvekilleriyle birlikte okul temeline ilk harcı koyan Bakan Çelik’in kurban kesilirken ellerini açıp dua eden Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ve diğer protokol üyelerine katılmak yerine, ellerini cebine koyması ve okunan fatiha sonrası ‘Amin’ dememesi dikkat çekti.

“CAMİYİ SEVİYORUZ, OKULU DAHA ÇOK”

Çelik, temel atma törenin ardından Şehitkamil Belediyesi’nin yaptırdığı Dülükbaba Sosyal Tesisleri’nin açılışına katıldı. Açılış töreninde renkli görüntüler ortaya çıktı. Şehitkamil Belediye Başkanı AKP’li Metin Özkarslı, mahalli sanatçılarla birlikte Gaziantep türküleri söyledi. Özkarslı, yaptığı konuşmada ise, icraatlarını anlattı. Eğitime de destek verdiklerini bildiren AKP’li Başkan. “Camiyi seviyoruz. Ama, okulu daha çok seviyoruz” dedi.

‘FIRSATÇILIK’ İMASI

Bakan Çelik, mahalli sanatçıların memleketi Van’a ait “Giderem Van’a doğru” türküsüne alkışla tempo tuttu. Burada, bir mahalle muhtarının okul isteği üzerine Hüseyin Çelik, okul yaptıracak arsa bulamamaktan yakındı. Vatandaşların devlete bir şey satarken ‘fırsatçılık’ yaptığı imasında bulunan Çelik, şunları söyledi:

“Maalesef yurttaşlarımızdan okul arsası almak istediğimizde, ‘Nasılsa devlet alıyor, hazinesi bol’ diye normal değeri 1 ise 5, 5 ise 55 istiyor. 2.5 dönüm okul arsası Allah aşkına hiç 2.5 milyon YTL eder mi? Biz insanlara okul yaparken, ‘Yarısı sizden, yarısı bizden olsun’ demiyoruz. Makul fiyatla arsa satın, biz de alıp sizin çocuklarınıza okul yapalım. Bu mahalleye geçen yıl okul yapacaktık ama arsa sıkıntısı nedeniyle yapılamadı. Eğer geçen yıl arsa bulup okula başlasaydık bu yıl biterdi. Çocuklarımız da o okula giderdi. Ama, yine uygun arsa bulamazsak çocuklarımız bozuk okullara gidecekler.”

SAATLERİ 40 YIL ÖNCE DURMUŞ KİŞİLER

Bakan Çelik, Gaziantep Kolej Vakfı Okulları’nın lise bölümünün açılışını yaparken de özel okullara destek verilmesine yönelik girişimlerinin ‘Saatleri 40 yıl önce durmuş kişiler’ tarafından yanlış yorumlandığını söyledi. Çelik, eğitimdeki kalitenin artması için özel okulların sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Çelik’in daha sonra okulu gezmek için bindiği asansör, fazla kişinin bulunması nedeniyle üst katlara çıkamadı. İki kez yapılan girişim başarısız sonuçlanınca Çelik yürüyerek üst kata çıkmak zorunda kaldı. Çelik, lise öğrencilerine Konfüçyüs, Namık Kemal, Benjamin Franklin’in kim olduğunu sordu ancak, yanıt alamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!