Bakan Çelik: Libya'daki vatandaşlarımız tahliye edilecek

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik: Libyadaki vatandaşlarımız tahliye edilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 12:37

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Libya’daki gelişmeler sonrası bu ülkede bulunan Türk vatandaşlarıyla ilgili endişeler bulunduğunu belirterek, "İnanıyorum ki Türkiye bütün imkanlarını seferber ederek, oradaki insanlarımızın burnu bile kanamadan tahliyelerini gerçekleştirecektir" dedi.

Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Sanayi Sitesi ile ilgili tanıtım toplantısına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk vatandaşların tahliye edilmesi için Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan THY uçağına, Libya Sivil Havacılık Kurumu tarafından iniş izni verilmemesiyle ile ilgili soru üzerine Bakan Çelik şunları söyledi:

"Libya’ya yaptığım son seyahatte 10 binin üzerinde çalışanımız vardı. Çok büyük ve önemli olan bu rakam artarak devam ediyordu. Uçağını inemediğini dün akşam bazı kanallardan izledim. Bingazi gibi illerde sıkıntının çok çok büyüdüğü ifade edildi. Tabi Libya dünyaya kapalı bir durumda, bundan dolayı bizim de endişelerimiz var. İnsanların durumuyla ilgili endişelerimiz var. Telefonla yapılan irtibatlarda Bingazi’de 2 bin 500 vatandaşımızın bulunduğu ifade ediliyor. Sağlıklı bilgiyi Dışişleri Bakanlığı takip ediyor. İnanıyorum ki Türkiye bütün imkanlarını seferber ederek, oradaki insanlarımızı, burnu bile kanamadan buraya tahliyelerini gerçekleştireceğiz. Bu coğrafyada cereyan eden hadiseler ister istemez ülkemizi de çok yönlü olarak etkilemekte. Umarım kısa bir süre içinde sağlıklı bir sürece geçilmiş olur. İşte demokrasinin nimetlerini, seçimin önemini bir kez daha milletimiz görüyor diye düşünüyoruz.

MİLLETİMİZDE USTA ARAYIŞI YOK

Bir gazetecinin, "Geçmiş seçimlerde bazı partilerin ev araba vaatleri vardı. Bu seçimde de maaş vaatleri var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sonusuna, Bakan Çelik şu yanıtı verdi:

"Bu işlerde atmak kolay, yapmaktır aslolan. Mutfakta olmayanların, bu işin aşçılığını üstlenmeyenlerin çok güzel yemek yapacaklarını söylemesi çok doğal. Asıl mesele mutfakta neyi yapıp yapmayacakları önemlidir. Bunlar geçici ve birkaç aylık söylemlerden ibarettir. ’Acaba birkaç oy daha arttırabilir miyiz” diye ifade edilen politik cümlelerdir. Hiçbir gerçekçiliği bilimselliği ve haklılığı yoktur. Türkiye’de yoksullara ailevi nakdi yardım yapmak aslında sosyal güvenliğin de önemli bir bölümüdür. Bunu rakamlandırıp, ’Ben bir milyon 200 bin liraya kadar, şu anda 2 buçuk milyon yeşil kartlıya bu imkanı sağlayacağım’ gibi bir yaklaşımın Türkiye gerçekleriyle ilgilisi yoktur. Bu ne acıdır ki ana muhalefet cephesinden geliyor. ’Yani ben iktidara talip değilim’ ifadesidir bu. Biz sadece şunu söyleyelim. Türkiye de yağ var, şeker var, un var, çok güzel de usta var. Bunun için de milletimizde usta arayışı yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!