Son dakika.. Bakan Canikli böyle duyurdu: İhaleyi biz kazandık…

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 11:37

Milli Savunma Nurettin Canikli Pakistan'daki korvet ihalesini Türkiye'nin kazanmasını böyle duyurdu: 'Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan 4 korvetin ihalesi sonuçlandı ve bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık. Ülkemiz, Bakanlığımız ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir gün. Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu.'

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan dört korvetin ihalesinin sonuçlandığını ve ihaleyi Türkiye'nin kazandığını açıkladı.

Temaslarda bulunak üzere gittiği Karadağ'da basın toplantısı düzenleyen Canikli, "Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan dört korvetin ihalesi sonuçlandı; ihaleyi Türkiye olarak biz aldık" dedi.

Canikli, "Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl Mayıs ayında Türkiye ile Pakistanlı savunma sanayi şirketleri arasında Pakistan Deniz Kuvvetleri için dört adet Ada sınıfı MİLGEM'in Karaçi Tersanesi'nde üretilmesi için iyi niyet anlaşması imzalanmış, nihai anlaşmanın geçen yıl Haziran'da imzalanacağı duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin kendi kaynakları ve bilgi birikimiyle geliştirdiği MİLGEM, Deniz Kuvvetleri'nde Ada sınıfı altında faaliyet gösteriyor.

Son dakika.. Bakan Canikli böyle duyurdu: İhaleyi biz kazandık…

BAKMADAN GEÇME!