Bakan Aksu: Genelkurmay Başkanı dinlenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan Aksu: Genelkurmay Başkanı dinlenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2004 09:36

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün "telefonlarının dinlenmesinin söz konusu olmadığını", "Beni de dinliyorlar" sözünün ise "Türkiye'de kullanılan ileri teknolojiyi izah etmek üzere kullanıldığının öğrenildiğini" bildirdi.

Haberin Devamı

Aksu, İstanbul bağımsız Milletvekili Emin Şirin'in konuyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı.

 

Aksu, "Genelkurmay Başkanımızın hükümet mensuplarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin dinlenmesi, ülkemizi birinci derecede alakadar eden çok önemli bir güvenlik sorunu olduğuna göre, bu konuda ne gibi tedbirler alınmıştır veya alınacaktır?" sorusuna, "İlgili makamlarımızın haberleşme gizliliğinin sağlanması maksadıyla, ileri teknoloji ürünü cihazlar kullanılmaktadır" karşılığını vermekle yetindi.

 

İçişleri Bakanı Aksu, "Dinlemeyi yaptığı kastedilen şahıslar veya kuruluşların yerli veya yabancı olduğuna dair herhangi bir istihbarat var mıdır? Yapılan bir tespit ve adalete intikal eden bir vak'a olmuş mudur?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

 

Haberin Devamı

"Sayın Genelkurmay Başkanının telefon görüşmelerinin dinlenilmesi söz konusu değildir. Basına yansıyan açıklamaların Türkiye'de kullanılan ileri teknolojiyi izah etmek üzere kullanıldığı öğrenilmiştir."

 

Orgeneral Özkök, 29 Ekim resepsiyonunda gazetecilere "Beni de dinliyorlar" açıklamasında bulunmuş, konu gazete sayfalarına yansıyınca AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz konunun incelenmesi ve gerekirse bir araştırma komisyonu kurulması talimatını vermişti. Ancak Kapusuz'un daha önce TBMM'de kurulan telekulak komisyonu tutanakları üzerinde yaptırdığı incelemeden sonuç çıkmamış, bu yönde bir önerge verilmemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!