Bakan Akdağ: Gücümüzü dualardan alıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akdağ: Gücümüzü dualardan alıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2006 09:31

Kamuda sağlık harcamaları ve ilaç giderlerinde geçen yıllara oranla büyük bir artış yaşanırken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu durumun "patlama" olarak algılanmaması gerektiğini kaydetti. Akdağ, “Gücümüzü aziz milletimizin dualarından alıyoruz. Hedefimiz sağlıklı bir Türkiye'dir" dedi.

Kamuda sağlık harcamaları ve ilaç giderlerinde geçen yıllara oranla büyük bir artış yaşanırken, sağlık harcamaları bu yıl 7 milyon YTL'den 9 milyon YTL'ye, ilaç harcaması ise 2.5 milyon YTL'den 3.2 milyon YTL'ye çıktı.

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu durumun "patlama" olarak algılanmaması gerektiğini dile getirirken, ortaya çıkan sonucu "Verimlilik ile yazılmış gerçek bir başarı öyküsü" olarak nitelendirdi. Akdağ, "Her geçen gün daha iyiye ulaşmak için gayretlerimiz devam edecek. Gücümüzü aziz milletimizin dualarından alıyoruz. Hedefimiz sağlıklı bir Türkiye'dir" dedi.

TBMM İdare Amiri, Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'in sağlık ve ilaç giderlerine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Bakan Recep Akdağ, bu konuda ortaya çıkan sonucu "Verimlilik ile yazılmış gerçek bir başarı öyküsü" olarak nitelendirdi. Sağlık ve ilaç harcamalarındaki artışın "patlama" olarak nitelendirilmemesi gerektiğini kaydeden Bakan Akdağ'ın önergeye verdiği yanıt şöyle:

"-2005 yılının ilk dört ayında, toplam kamu sağlık harcaması 7 milyon 41 bin YTL iken 2006 yılının ilk dört ayında 9 milyon 59 bin YTL oldu. Enflasyondan arındırıldığında kamu sağlık harcamalarındaki reel artış yüzde 16.

-2005 yılının ilk dört ayında toplam kamu ilaç harcaması 2 milyon 531 bin YTL iken 2006 yılında bu rakam 3 milyon 276 bin YTL oldu. Enflasyondan arındırıldığında kamu ilaç harcamasındaki reel artış yüzde 17."

“GÜCÜMÜZÜ DUALARDAN ALIYORUZ”

Recep Akdağ, ilaçta yapılan sistem değişikliğine değinirken de ilaç politikalarında sağladıkları tasarrufu, halkın ilaca kolay ulaşması için sarf ettiklerini bildirdi. Bakanlığın öncülüğünde, hekimlerin, hastaların, üniversitelerin, ilaç firmaları ve eczanelerle birlikte akılcı ilaç uygulamalarını geliştirdiklerini kaydeden Akdağ, "Her geçen gün daha iyiye ulaşmak için gayretlerimiz devam edecek. Gücümüzü aziz milletimizin dualarından alıyoruz. Hedefimiz sağlıklı bir Türkiye'dir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!