Son dakika: Yeni askerlik sistemi... Bakan Akar detayları anlattı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 10:39

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akar, 'Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz' diye konuştu.

Haberin Devamı

İşte Hulusi Akar'ın AA Editör Masası'nda yaptığı flaş açıklamalar:

BARBAROS'A YUNAN TACİZİ

İkinci tacize asla müsaade etmeyeceğiz. Hazırlıklarımız bu konuda tamamdır. Gerek KKTC’nin gerekse Türkiye’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız. Komşularımızdan her türlü provokasyondan uzak durmasını bekliyoruz.


YUNANİSTAN’IN KARA SULARINI 12 MİLE ÇIKARTMA GİRİŞİMİ

Anlaşmalara aykırı, uluslararası hukuka aykırı, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı bir karar aldıkları takdirde de buna karşı ne yapacağımız açık ve net, tutumumuz bellidir. Her türlü tedbirimiz vardır. Bu konuda hiçbir şekilde hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Türkiye'nin hak ve menfaatlerine aykırı karar alınırsa buna karşı gerekli tedbirleri alırız.

Komşumuzun Türkiye ile olan münasebetlerini kendi iç politika endişelerinden çıkarması yararlı olacaktır. Tarafları aklı selime davet ediyoruz. Biz meselelerinin barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yanayız. 

Son dakika: Yeni askerlik sistemi... Bakan Akar detayları anlattı


'İDLİB'DE ATEŞKES İHLALLERİ YÜZDE 90 ORANINDA AZALDI'

Haberin Devamı

Cumartesi günü Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile bu ve diğer konuları daha teferruatlı görüşme imkanı bulacağız ve dolayısıyla buradaki çalışmalarımızın daha başarılı şekilde sürmesini bekliyoruz.

İdlib'de 15-20 kilometrelik koridorda, ağır silahlar ve radikal unsurların büyük bölümü çekildi. Ateşkes ihlalleri yüzde 90 oranında azaldı.

'HAİNLERDEN TEMİZLENDİKÇE BİLAKİS GÜÇLENDİĞİMİZİ HİSSEDİYORUZ'

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası bazı sıkıntılar yaşadık fakat şunu gördük; hainlerden temizlendikçe bilakis güçlendiğimizi hissediyoruz.

'HERHANGİ BİR TERÖR KORİDORUNA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Hiçbir şekilde Türkiye'nin güneyinde terör koridoruna izin vermeyeceğiz.

Münbiç'te Türk-Amerikan askeri unsurlarının birlikte yapacakları birleşik devriye faaliyetinin başlaması söz konusu. Bunun için ön hazırlık gerekiyor, eğitim süreci gerekiyor. Bu eğitim de 9 Ekim’de başladı. Bu süreç şu anda Gaziantep’te devam etmekte. Eğitim sürecinin tamamlanmasını müteakip birkaç günlük hazırlıktan sonra müşterek birleşik devriyenin başlayacağını söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Türkiye'nin güvenliğini, milletimizin rahatını, huzurunu tehdit edecek, risk ve tehdit teşkil edecek herhangi bir terör koridoruna asla müsaade etmeyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin kilometreye varan alanı teröristlerden temizledik, 3 bin radikal DEAŞ teröristi orada etkisiz hale getirildi.

Daha önce bazı il ve ilçelerimizde çukurlara gömüldüler. Aynı şey Afrin'de de oldu, orada da gömüldüler. Tekrar ısrarla bu faaliyetlerini günümüzde de tekrarlıyorlar. Konuyu yakından takip ediyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde gerekli tedbirleri aldık, alacağız.

BEDELLİ ASKERLİK 

Şuana kadar 672 306 gencimiz elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını teslim edenlerin sayısı 377 bin 410. Tahminlerimiz 400 bin civarındaydı. Askerlik şubelerinde sıkışıklık olduğu bilgisini aldık. Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız. 

Haberin Devamı

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ 

Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz. Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu gençlerimiz var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak  en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız. 

Uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş konusunda hem kontenjanlar hem geçiş oranları yükseltildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!