Bakakalan jandarma hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Bakakalan jandarma hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 13:18

MARDİN Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevi önünde kan davası yüzünden 3’ü çocuk 2’si kadın 5 kişinin öldürüldüğü saldırıya müdahale etmediği iddia edilen cezaevindeki görevli jandarmalar hakkında inceleme başlattı. Çok yönlü incelemesini sürdüren savcılığın, gerek görülmesi halinde jandarma hakkında soruşturma açacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde geçen perşembe günü pusu kuran 2 kişi, aralarında kan davası bulunan Ayşe Sürer (38) çocuğu Süleyman Fırat Sürer (4) ile Emine İpek (27), çocukları Nizamettin İpek (7) ve Narin İpek’i (10) başlarından vurarak öldürdü. Katliamla ilgili dün gece mahkemeye çıkarılan, aralarında saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürülen 2 kişinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.


CEZAEVİ ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRI / FOTO GALERİ

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, katliamın ardından geniş çaplı soruşturma başlattı. Cezaevi önündeki Mobese kamerasının görüntüleri ile görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırıyı gerçekleştiren 2 kişiyi tespit eden savcılık, sadece saldırganları değil, azmettirenleri de değerlendirerek soruşturmasını derinleştirdi.

Haberin Devamı

’JANDARMA MÜDAHALE ETMEDİ’ İDDİASI

Bakakalan jandarma hamlesi

Bu su çıktıkça bu kan bitmez

Mardin’de geçen yıl Sürer Ailesi, Erkan Ailesi’nden iki kişiyi Kalaşnikof’la öldürdü. Erkan Ailesi de 20 Eylül’de Sürer Ailesi’nden iki kadın ve üç çocuğu cezaevi kapısında 60 kurşunla katletti. Bu kan davasının taraflarından Erkan Ailesi ile konuştuk. Yaşlılarda endişe, gençlerde kin egemendi. Ve dökülen onca kanın sebebi, paylaşılamayan bir artezyen kuyusuydu... / Gülden AYDIN/MARDİN

Detayı için tıklayınız

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, görgü tanıklarının ifadelerine göre cezaevinin 15 metre önünde gerçekleşen ve yaklaşık 60 kurşunun sıkıldığı olaya müdahale etmedikleri iddia edilen cezaevindeki görevli askerler hakkında inceleme başlattı. İnceleme kapsamında, o saatte orada görevli bulunan nöbetçi askerlerin ve sorumlu komutanın ifadesi alınırken, gerek görülmesi halinde askerler hakkında soruşturma açılabileceği belirtildi.


MARDİN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği, cezaevi önünde 5 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, olay günü Mardin Cezaevi’nde 155 Polis İmdat Hattı’na 14.25 sıralarında ateşli silahla yaralama olayı olduğunun bildirilmesi üzerine olay yerine asayiş, terörle mücadele, özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin 14.30 sıralarında intikal etmeye başladığı belirtildi. Saldırıda 3 kişinin olay yerinde 2 kişinin de Mardin Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, konuyla ilgisi bulunmayan 1 kişinin de seken kurşunla hafifçe yaralandığı belirtilerek şöyle dedildi:

"Polis ekiplerimizin olay yerine varmalarını müteakip yapılan mülakatlarda, olaya karışan şüpheli 2 şahsın Kötek Mahallesi istikametine kaçtıklarının belirtilmesi üzerine, mahallenin giriş-çıkışları derhal kontrol altına alınarak yoğun araştırmalara başlanılmış, ayrıca ilimizin çıkışında asayiş noktaları oluşturularak şüpheli araç ve şahıslar üzerinde uygulama yapılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda, olayın 2 şahıs tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmış ve şüphelilerin eşkalleri tespit edilmiştir."

Haberin Devamı

NEDENİ GEÇEN YILKİ ARAZİ CİNAYETİ

Valilik, konuyla ilgili ön araştırma yapıldığını belirtiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu olayın 12.06.2012 tarihinde Savur İlçesi İşgören Köyü’nde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki aile arasında meydana gelen ve bir aileden 2 şahsın hayatını kaybettiği olayın devamı olabileceği kanaati hasıl olmuştur. Elde edilen bilgilerden hareketle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda jandarmanın da desteği ile yapılan operasyonlar sonucunda, Savur İlçesi İşgören Köyü’nde olay günü 19 Eylül 2013’de 3 şahıs, 20 Eylül 2013 tarihinde de 7 şahıs olmak üzere toplam 10 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, ikametlerinde arama yapılmış, olayda kullanıldığı anlaşılan bir otomobil incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Söz konusu şahıslar, haklarında tanzim edilen tahkikat evrakıyla birlikte 22.09.2013 günü Mardin Başsavcılığı’na mevcutlu olarak çıkarılmış, savcılık sorgularını müteakip 9 şüpheli, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, 1 kişi serbest bırakılmıştır. Mahkemeye çıkarılan 9 sanıktan olayı gerçekleştiren, iştirak eden ve azmettiren toplam 7 kişi tutuklanmış, 2 şahıs ise tutuksuz yargılanmak serbest bırakılmış olup, tutuklanan sanıklar cezaevine teslim edilmişlerdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!