Bahriye Üçok suikastına yeniden soruşturma talebi

Güncelleme Tarihi:

Bahriye Üçok suikastına yeniden soruşturma talebi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2009 13:02

Avukat Ceyhan Mumcu, Doç. Dr. Bahriye Üçok suikastına ilişkin yeniden soruşturma başlatılmasını talep ederek, o dönem Üçok'a gönderilen bombalı paketin teslim edildiği kargo şirketinin görevlisi olan Gülay Calap ile avukatı Filiz Kalaycı ve gazeteci Fehmi Koru'nun tanık olarak ifadelerine ve bilgilerine başvurulmasını istedi.

Mumcu, Bahriye Üçok'a düzenlenen suikastla ilgili olarak, terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine başvurdu.

Başvuru dilekçesinde, Bahriye Üçok'a gönderilen bombalı paketin teslim edildiği kargo şirketinin görevlisi Gülay Calap'ın avukatı Filiz Kalaycı'nın, kendisine açtığı manevi tazminat davasının Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesinde sonuçlandığını anımsatan Mumcu, bu dava dosyasına avukat Kalaycı'nın vermiş olduğu 4 Haziran 2008 günlü dilekçede, “Davalı (Ceyhan Mumcu), Bahriye Üçok suikastında karanlık noktalara değinirken, sadece müvekkil ile (o tarihte kargo şirketinde çalışan ve şimdi DTP Genel Başkan Yardımcısı olan Gülay Calap) ile meşgul olmuş, en kolayını seçmiştir. Bilindiği üzere, suikast olayında esas karanlıkta kalan hadise, MİT elemanı olan Kemal Tunçsel'in bir trafik kazası sonucu şüpheli ölümüdür. Taha Kıvanç'ın Zaman gazetesindeki yazısı ayrıca bu hususa da değinmiştir” şeklinde ifadelere yer verildiğini aktardı.

Mumcu, dilekçesinde, “Her ne kadar Umut Operasyonunda, Bahriye Üçok suikastı nedeniyle Ferhan Özmen aleyhine hüküm kurulmuş ve hükmün bu bölümü Yargıtay'ca da onaylanmış ise de kargo şirketi görevlisi olarak paketi teslim alan ve kargoyu teslim edenin eşkal ve kimliği hakkında bilgi ve görgüsü olması olasılığı büyük olan Gülay Calap'ın avukatının bu açıklamasının, soruşturmanın bu yönden genişletilmesi zorunluluğunu ortaya çıkardığını” savundu.

Kalaycı'nın, “müvekkiline danışmadan böyle bir beyanda bulunmasının düşünülemeyeceğini” ifade eden Mumcu, “Bahriye Üçok suikastında en fazla bilgi sahibi olan Gülay Calap'ın vekilinin ilk defa açıkladığı bu ismi ayrıca Taha Kıvanç takma adıyla yazı yazan Gazeteci Fehmi Koru'ya da dayandırmasının, iddiayı güçlü hale getirdiğini” öne sürdü.

Mumcu, dilekçesinde, “Böyle bir açıklama yeni olduğundan, bundan önceki aşamalarda bu olasılık bilinmediğinden, suikastla ilgili bu yeni beyan ve belgenin dikkate alınarak soruşturmanın genişletilmesi ve bu nedenle DTP Genel Başkan Yardımcısı Gülay Calap ve halen Ankara'da tutuklu bulunan avukatı Filiz Kalaycı ile Gazeteci Fehmi Koru'nun bilgi ve ifadelerine başvurulması sonucu, bu suikastın fail ya da faillerinin bulunmasında bir olasılık yaratacağı akla gelmektedir” dedi.

Avukat Mumcu, Doç. Dr. Bahriye Üçok suikastının, genişletilerek ve derinleştirilerek yeniden başlatılmasını ve bu kapsamda, Gülay Calap, avukat Kalaycı ve Fehmi Koru'nun tanık olarak ifadelerine ve bilgilerine başvurulmasını talep etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!