Bahri Beyat'a son veda

Güncelleme Tarihi:

Bahri Beyata son veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 17:13

Önceki gün yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Bahri Beyat'ın cenazesi toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenazeden fotoğraflar

 Beyat için Üsküdar Selimiye Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Beyat'ın  eşi Burcu Beyat, çocukları Erdal ve Osman, torunları, kız kardeşi  Muazzez Toker ve yeğenleri Füsun, Sertuğ, Aytunç Ergün, Üsküdar Belediye  Başkanı Mehmet Çakır ile sanatçılar Mahsun Kırmızıgül, Yavuz Bingöl,  Altan Erkekli, Olgun Şimşek, Ayberk Atilla, Aykut Oral, Misak Toros,  Tomris Giritlioğlu, Enis Fosforoğlu, Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin  yanı sıra vatandaşlar katıldı.
  Basın mensuplarına açıklama yapan Mahsun Kırmızıgül, Beyat'ın  oyunculuğunun yanı sıra değerli bir insan olarak yaşamını tamamladığını  söyledi.Enis Fosforoğlu da Beyat'ın bütün çilelere ve zorluklara rağmen direnç  göstererek bulunduğu duruma ulaştığını belirterek, “Hem babamın, hem de  benim dostumdu. Allah rahmet etsin” dedi. Beyat'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından  Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.
       
         -BAHRİ BEYAT-
    Tiyatro ve sinema oyunculuğu yapan Bahri Beyat (74), Nejat Uygur ile  oynadığı tiyatro eserleri ile tanındı. Bu oyunlarda Nejat Uygur ile  diyalog sahnelerindeki başarısı ile hafızalarda yer eden Beyat,  “Vizontele Tuuba” ve “Yazı Tura” filmleri ile “Aşka Sürgün” ve  “Beyaz Gelincik” dizilerinde de rol aldı. Akciğer kanseri olan Bahri Beyat, 10 gün Özel Silivri Kolan Hospital'da  yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!