Bahçeli olumlu: Resmi teklif esastır

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli olumlu: Resmi teklif esastır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, DSP'nin protokol taslağının henüz kendilerine sunulmadığını, gazetedeki metnin değil resmi metnin esas olduğunu bildirirken, olumlu sinyaller verdi.

Bahçeli, dün Hak-İş Başkanı Salim Uslu başkanlığındaki heyeti kabülünde, gazetecilerin Hürriyet'te yer alan DSP'nin protokol metni ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

‘‘Gazetedeki metin üzerinden değil, gerçek metin üzerinden değerlendirme yapılır. Bu bir hazırlık çalışmasına benziyor. Varsayımlar üzerinden değerlerlendirme yapılmaz. Taslak MHP'ye sunulmamıştır.’’

Bahçeli, Ecevit'in son günlerdeki tavrını nasıl değerlendirdiği sorusuna ise ‘‘Bir olumsuzluk görmüyorum’’ demekle yetindi.

Bahçeli'nin yakın bir çalışma arkadaşı, koalisyonun bir uzlaşma kurumu olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

‘‘DSP böyle bir protokol metni hazırlamış olabilir. Zaten sanıldığı gibi bize çok ters gelen hükümler de ihtiva etmiyor. Ancak bizim de ANAP'ın da masaya getireceği protokol metinleri ve bazı talepler olacaktır. 3 partinin kurmayları oturur ortak bir protokol metini çıkarır.’’

TÜRBAN BAŞKA BAHARA

MHP başta ünviversitede türban serbestisi ve 8 yıllık eğitim olmak üzere, seçim meydanlarında verdikleri vaatleri de bir başka bahara bırakma eğilimine girdi. MHP, seçmenine, ‘‘Koalisyonda zorluk var, tek başımıza gelirsek bunları yerine getiririz. Böyle hassas konularda parti çıkarı değil, ülke çıkarı ön plandadır, benmerkezci olamayız’’ demeye hazırlanıyor.

Karşı çıktığı Pişmanlık Yasası ile ilgili olarak da bir devlet politikası içinde terör mağdurlarını incitmeden orta yol bulanabileceği kanısı MHP'ye hákim oldu. MHP kurmayları, türban ile ilgili olarak Hürriyet'e şu görüşleri dile getirdiler:

‘‘FP'nin neden olduğu Merve krizi ile birlikte, bu konuyu sükunetle ele alma ve sağlıklı bir çözüm bulma zemini ortadan kalktı. Zaten şüphe ettiğimiz İran'ın da olayda parmağının olması, bu sorunu bu anda masaya yatırmamızı imkansız hale getirdi. İran, bu konuyu istismar edip, bölgede nüfuz politikası izliyor. Önceki yıllarda da Müslüman Azerbaycan'a karşı, Ermenistan ile işbirliği yaptı ve Azerbaycan'a toprak kaybettirdi. Bu nedenlerle, bu konuda MHP'nin bir oyuna gelmesi düşünülemez.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!