Bahçeli: MHP'yi ortadan kaldıracak düşüncelerden sıyrıl

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: MHPyi ortadan kaldıracak düşüncelerden sıyrıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 14:32

MHP Genel Başkanı Delet Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı hedef alarak, "Kalkıp iftiralarla, yalanlarla MHP’yi ortadan kaldırmaya yönelik karanlık düşüncelerinden sıyrıl da halkın gerçekleriyle başbaşa kal" dedi.

Devlet Bahçeli, Samsun mitinginde Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. ’Devletin başına Devlet gelecek’ sloganıyla karşılanan Bahçeli, ülkenin çok ağır iç ve dış tehlikelerle karşı karşıya kaldığı bir ortamda 12 Haziran seçimlerine gidileceğini anlatırken, "12 Haziran seçimleri ülkenin kaderinin belirleneceği kader anı olacaktır. Özel bir mazeretiniz yoksa mutlaka sandığa gidin" dedi.

AK Parti’nin milletin yüksek teveccühü ile karşı karşıya olmasına rağmen millete layık olamadığını söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın üçüncü dönemi istediğini buna da ustalık dönemi dediğini belirterek, şöyle dedi:

"Başbakan, üçüncü dönemi ustalık dönemi olarak nitelendirerek çılgın projeleriyle çıldırmış halde Türkiye’nin huzuruna çıkmaktadır. Bunlar eğer yapılabilecek programlar ve projeler olsa, 9 yıllık iktidarı içerisinde bir ucundan başlar, sonra da ’Bakın şunları, şunları yaptık, ama bitmedi. Bana 4 yıl daha verin’ deseydi, bu millet ’Haydi yolun açık olsun buyur’ derdi. Ama gerçek bu değil. Milletimizin sosyal ve ekonomik sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlara başbakan hiçbir meydanda değinmemekte hayali projelerle rüyasını anlatarak zaman kaybettirip tekrar milleti aldatmaya ve kandırmaya çalışmaktadır. Başbakan’a şimdi buradan sesleniyorum. Kalkıp iftiralarla yalanlarıyla MHP’yi ortadan kaldırmaya yönelik karanlık düşüncelerinden sıyrıl da halkın gerçekleriyle başbaşa kal. Bugün ülkemizde 6 milyona yakın insanımız işsizdir. İşsizliğin yanında önemli sorun yoksulluktur. Bugün nüfusumuzun yüzde 18.8 yoksullaşmıştır. Yani 13 milyon insanımız yoksulluk ve açlık sınırının altında kalmıştır. Bu insanlarımızın hayat şartları ne haldedir. Nüfusun yüzde 46.3’ü geliriyle geçinemiyor, yüzde 43.9’u yeni giysi alamıyor, yüzde 38.5’i yeterli ısınamıyor, yüzde 57.7 borçlu ve borçlu olanların da yüzde 50’si borcunu ödeyemeyecek hale gelmiş. İşsizlik, yoksulluk hayat şartlarını güçleştiriyor. Siyasi iktidardan çıkış yolu bulamayan insanımız büyükşehirlere göç ediyor. Oralarda elinden tutanı yoksa arka sokaklarında kayboluyor. Suça itiliyor. Geçim darlığı yuvaları da sarsıyor.”

”300’ E YAKIN KADIN KATLEDİLDİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ekonomik sorunlar yüzünden şiddete dayalı olarak yuvaların bozulduğunu, baba evine dönemeyen kadınların sığınma evine gittiğini de sözlerine eklerken şöyle konuştu:

"Sığınma evlerinde yer yoksa sokakta kaybolan kadınların arasına katılıyor. Bunun yanında 300’e yakın; kadına yönelik şiddetten katledilen kadınlarımız var. Ya otobanların 50-100 metre kenarına parçanlanmış olarak atılıyor ya da ormana terk ediliyor. Saatlerce de televizyonlarda sanki başka haber yokmuş gibi, bir haber niteliğini bir defa ver ama akşama kadar da bu olmaz ki. Hayat zehir ediliyor” dedi.

”YOLLARA GÜLLER DÖŞENEREK GİRMEN LAZIM”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Hakkari mitingindeki kepenklerin indirildiğini, araçların kontak kapattığını belirtirken, "Başbakan ondan şikayet ediyor. Sen necisin? Her tarafta ’Ortadoğu’nun eş başkanıyım’, ’Sultanım’, ’Padişahım’ diyorsun. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en muktedir başbakanı olduğunu söylüyorsun” diye konuştu. Bahçeli şöyle dedi:

"Hakkari’de kepenkler inmişse beslediğin büyüttüğün PKK’lı teröristler bunu yaptı diye şikayet etmeye ne hakkın var. Sen orada devlet isen, başbakansan, yanında vali kaymakam varsa o zaman kepenkleri kapattırmayıp yollara güller döşenerek girmen lazım. Çünkü demokratik açılım zırvasıyla bunları azdıran sensin.”

”YÜCE DİVAN KORKUSU SARMIŞ BİR BAŞBAKAN VAR”

MHP Genel Başkanı, bu iktidarın üçüncü dönemde halka getireceği refah, mutluluk olmadığını ileri sürerken, ”Olsa olsa geceleri uykusuz kalan kabus gören, ’bir ayağım tökezlese iktidardan uzaklaşsam’ ; Yüce Divan korkusu sarmış bir Başbakan ve Recep Tayyip Erdoğan var. İktidar olmanın temel sebebi ve ısrarı bundandır. Bunun içinde yapmayacağı kalmamıştır" diye konuştu.

Bahçeli, yarım saat süren miting ardından karayoluyla Ordu’ya hareket etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!