Bahçeli: Meclis MHP'yi arıyor

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Meclis MHPyi arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkenin içinde bulunduğu durumun bir erken seçimi gerektirdiği belirterek, halkın da seçim istediğini söyledi. Bahçeli, ‘‘Meclis'te bulunan siyasi partiler birbirleriyle şans oyunları oynamak yerine, şanslarını millet iradesine giderek sandıkta denesinler’’ dedi. Yozgat'ta partisinin düzenlediği ‘İktidara Yürüyüş Mitingi’ne katılan Bahçeli, ‘Devletin başına Devlet gelecek’ sloganları arasında konuştu. Bahçeli, bugün Meclis'te MHP'nin eksikliğinin hissedildiğini öne sürdü. Türkiye'de istikrarsızlık krizi yaşandığını kaydeden Devlet Bahçeli, bu durumu milletin çok iyi değerlendireceğini belirtti, şunları söyledi:

‘‘Geçtiğimiz dönem taban tabana zıt olan DYP ile CHP, eski ismiyle SHP koalisyon hükümeti kurmuşlar ve istikrarlı bir şekilde ülkeyi yönetmişlerdir. Bu dönem ise yine koalisyon hükümetleri kurulmuş, üstelik birçok konuda görüşbirliği bulunan partilerin oluşturduğu koalisyon hükümetlerinin ömrü 6 ayda sona ermiştir. Bu hükümetin ise ne zaman sona ereceği bilinmemektedir. Bunun nedeni, geçmiş dönemde TBMM'de Yozgat Milletvekli, Başbuğumuz Alpaslan Türkeş, yani MHP vardı, bu dönemde ise MHP Meclis'te yoktu. MHP uzlaşmacıdır, ülke menfaatlerini her zaman kendi menfaatlerinin üzerinde tutmuştur.’’

Bahçeli, CHP'lilerin partilerine sahip çıkarak, 12 Eylül artıklarını ve 68'lileri temizlemelerini isteyen Bahçeli, ‘‘MHP'nin iktidarının yakın olduğunu gören bir kısım köşe yazarları partimize saldırmaya başladı’’ dedi. Bu sözler üzerine medya aleyhine sloganlar atılmaya başlandı. Ancak buna müdahale eden Bahçeli, ‘‘Basınımız ve medyamıza sahip çıkalım. Onları eleştirelim ama sakın ha yuhalamayalım. Bu bize yakışmaz. Biliyoruz ki, 12 Eylül artığı köşe yazarlarından çok, basınımız ve medyamız içerisinde mesleğini gereği gibi yapan, kamuoyunu gerçeklerle aydınlatan basın mensuplarımız çoğunluktadır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!