Bahçeli: Ecyad Kalesi'nin yıkılması Sırp zulmü gibi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Ecyad Kalesinin yıkılması Sırp zulmü gibi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 12:43

MHP Lideri Bahçeli, Suudi yönetiminin Osmanlı döneminde yaptırılan Ecyad Kalesi'ni yıktırmasını da değinerek Osmanlı eserlerinin zaman zaman "kültür soykırımı" denilebilecek uygulamalara maruz kaldığını söyledi ve Suudi yönetimini duyarlılığa davet etti.

Haberin Devamı

Daha önce Balkanlar'da yaşanan bu tür girişimlerin kimi zaman "Osmanlı-Türk kompleksi"ne vardığını anlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Sırp ırkçılığını hatırlatan bir muamelenin benzerini Suudi Arabistan`da görmek milletimizi derinden yaralamıştır. Bütün Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen topraklarda Osmanlı mimarisinin temel özelliklerini yansıtan bir tarihi mekanın katledilmesinin hiçbir izahı yoktur. Bu hadise karşısında rahatsız olmanın ve bu rahatsızlığı dile getirmenin kardeş bir ülkenin egemenlik haklarını hiçe saymak ile bir ilgisi yoktur. Çünkü Ecyad kalemizin sudan bahanelerle yıkılması ne Müslüman kardeşliğiyle ne de ortak kültürel mirasa saygı anlayışı ile bağdaşmaktadır.

Bu anlamsız ve çirkin uygulamayı kınıyor ve Suudi yönetimini duyarlı davranmaya davet ediyorum."

Haberin Devamı

Bahçeli, hiçbir devletin kültür mirasını yok sayarak, bunu basit ekonomik projelerin ve geçmiÅŸten intikam alma duygusunun kurbanı haline getirerek güzel bir gelecek inÅŸa edemeyeceÄŸini dile getirdi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!