Bahçeli: Dolaylı bölücülük

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Dolaylı bölücülük
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2002 16:10

MHP Genel Başkanıve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Kürtçe eğitim istemine eleştirilerde bulunurken, "dolaylı olarak bölücülük faaliyetinde bulunmak isteyenlerin hedefine ulaşamayacağını" söyledi.

Bahçeli, ekonomik krizin yarattığı sosyal sorunların çözümünde belediyelere büyük görevler düştüğünü kaydetti. Bahçeli, Nevşehir'de bir araya gelen, MHP'li belediye başkanları ve il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada ekonomik kriz, bölücü unsurlar ve belediyelerin üstlendiği görevler konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Bahçeli, Türkiye'yi tehdit eden her türlü yıkıcı ve bölücü unsura karşı mücadelenin bütün zeminlerde sürdürülmeye devam edeceğini söylerken, "Son zamanlarda da bölücü unsurların çeşitli stratejiler çerçevesinde eylemler geliştirdiği ve amaçlarına dolaylı yollardan ulaşmak istediği anlaşılmaktadır. Bölücü ve yıkıcı terör odaklarının bu tür yollarla hedefe varması mümkün değildir. Türk milleti ve devleti, birlik ve dirliğine yönelik planlı girişimleri mutlaka bertaraf edecektir" diye konuştu.

Bir taraftan küresel ekonomik daralma, bir taraftan Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kriz ortamı ve en son olarak da 11 Eylül terör olayları ile başlayan ve Afganistan'da NATO harekatına varan sürecin 2001 yılına damgasını vurduğunu belirten Bahçeli, "Terörizmin insanlığın ortak gelecği açısından ne denli büyük bir tehdit olduğu hasıl olmuştur. Terörizmin ulslararası alanda gündeme gelmesi, mücadele sürecken, yoksul, kimsesiz insanlara bakmanın, onlara sahip çıkmanının belediyelerin görevleri arasında olduğunu kaydetti. Bahçeli, muhtaç vatandaşlara sahip çıkmaya yönelik projeler hazırlayan ve uygulayan belediyeleri kutladı. Bahçeli, krizin sosyal maliyetinin azalmasında insanların dayanışma ruhununun canlılığının önemli olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!