Bahçeli: "Çılgın projeler aldatmaca"

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Çılgın projeler aldatmaca
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2011 17:30

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ’Çılgın projeleri’, hiç kemsinin yapmadığı ve yapmaya muktedir olamayacağı projeler olarak sunduğunu, bunun aldatmaca olduğunu savundu.

Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki alanda coşkuyla karşılanan Devlet Bahçeli, burada toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. 12 Haziran seçimlerin AK Parti ve Türkiye için yol kavşağı olduğunu belirten Bahçeli, Türk milletinin yeni bir irade ile geleceğini belirleyeceğini ve kader çizgisini yeniden çizeceğini kaydetti. Özel mazereti olmayan herkesin seçimlere mutlaka katılarak oy kullanmasını isteyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın televizyon ve TOKİ’nin imk?nlarıyla yaptığı açık hava toplantılarında Türkiye’nin temel meselelerine girmediğini belirten Bahçeli şöyle dedi:

"Çünkü yapamadıkları ile milletimizle yüz yüze gelmekten korkuyor. Ya saldırganlık yaparak muhalefete, vatandaşa saldırıyor ya da yalan rüzg?rı estirmeye çalışıyor. Sayın Başbakan, belediye başkanlığı yaptığı İstanbul başta olmak üzere büyükşehir belediyeler için olağanüstü yalanlarla vaatlerde buluyor, çıldırmış projelerle milleti oyalamaya çalışıyor. Küçük, büyük belediyelerin yaptığı önemli projelerin biraz kapsamını genişleterek, hiç bir yerde duyulmamış hiç kimsenin de yapamaya muktedir olamayacağı projeler olarak takdim ediyor, bu aldatmacadır. Bu AKP’nin yeni Türkiye oluşturma sürecinde halkı yeniden aldatma ve kandırma projesidir. AKP’nin gitme vakti gelmiştir. AKP’nin üçüncü dönemi ülkemiz için bir karanlık dönem olur, bir felakete sürüklenişi olur. Yeni Türkiye, yeni anayasa safsatalarıyla bölünen bir Türkiye ile karşı karşıya kalabiliriz. Başbakan Erdoğan, her konuda iftira yapıyor, her konuda yalan söylüyor. Yeni anayasa ile İmralı canisine ev hapsi ileride de genel af ile gizli gündem olarak tutanlar bunun açığa çıkmasıyla hemen panik yaşıyor. Ama MHP’nin sorusuna cevap vermekten kaçınan Başbakan, işi şeref ve şerefsizlikle ilişkilendiriyor. Biz ’şunlarla görüşüyorsunuz bunlarla mütareke içerisindesiniz bunların her dediğini yapacak duruma geldiniz’ dediğimizde ’Kim diyorsa onlar şerefsizdir’ dedi. Şimdi kendi görüştüğünü kendi açıkladı, şeref meselesinde sınıfta kaldı. Ev hapsini soruyoruz; ’Böyle bir şey yok ispatlamazsanız şerefsizsiniz’ diyor. Aynı gün gazetede bir bağımsız milletvekili adayı ev hapsi ile caninin kurtulacağını söylüyor ama onlara bir şey söylemiyor. Yalan konuşarak milletimizin aklını çelmeye çalışıyorlar. ’İktidardaydınız niye asmadınız’ diyor. Biraz utanmak lazım."

Bahçeli, MHP olarak 7 Haziran 2002 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nda liderler zirvesi yapıldığını, Başbakan Erdoğan’ın dönemin Cumhurbaşkanı’nın huzurunda liderlerle yapılan toplantıda idama nasıl yaklaştıkları, idam cezasının kaldırılmasında hangi görüşü savunduğunun söyleyeyemeyeceğini belidterek, "Bunları söylerken 9 yıldır yaşananlar oradadır. İmralı canisi ile anlaşacağın yerine İmralı’ya gidip niye asmıyorsunuz? Bu polemik, tartışmalarla hiç bir siyasi partinin ayıbını örtmeye gerek yok. Her şey açık Sayın Başbakan, ülkeni yönetemiyorsun. Ülkeyi kaosa, kargaşaya, kutuplaşmaya, kamplaşmaya ve krizlere sürükledin. Şemdi ise Türkiye’yi toparlayamıyorsun. Atı alan Üsküdar’a gitmiş, kime ne söz vermişsen kimin senaryolarında baş aktörlüğü soyunmuşsun, bunu yapmaya mecbur kalmışsın. Kendi kendine kara kara düşünüp bir çıkış yolu bulacağına MHP’yi suçlamaya gerek yok. MHP’ye ne kadar iftira yapsan da MHP’yi suçlasan da bu aziz millet milliyetçi hareketi çok iyi tanımaktadır" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın yeni anayasa için en az 330 milletvekilliğini karşılayacak oya ihtiyacı olduğunu söylediğini ifade ederken, "Seçime 3 gün kaldı, ’Ben anayasayı yeniden yazacağım başlangıç metni bu olacak, ilk üç metnini ortadan kaldıracağım şunu koyacağım Türklük kavramlarını anayasadan çıkartacağım, demokratik özerlik gibi bölünmeye zemin hazırlayan maddeleri koyacağım diye açıkça söyleyebilir misiniz?’ Halkımız ile gazete ile ilanı paylaşabilir misin? İnanıyorum ki bunu yapmaya cesaret etsen bu halk seni sandığa gömer, Meclis’e sokmayı bırak bir daha iktidar yüzü göremezsin" diye devam etti.

Başbakan Erdoğan’ın ’durmak yok yola devam’ dediğini vurgulayan Bahçeli, AK Parti’ye bu dönem için oy vermeyi düşünenlerin, "Evinde aşın kaynıyor mu, evlatların iş bulabildi mi ve gelir seviyende artış oldu mu? Yada yanında bir kaç kişi çalıştırabilecek bir işe kavuştun mu?" sorularını kendisine sormasını istedi. MHP lideri, televizyonlarda ekstra programlar yapıldığını, hergün saat 06.30’dan itibaren Recep Tayyip Erdoğan dizileri ve açık hava toplantıları başladığını, bunların gece yarısına kadar devam ettiğini savundu. Bahçeli, şöyle dedi:

"Yanlarına sözde aydınları ve besleme gazete köşe yazarlarını önceden hazırlanmış soruların cevabını verecek nitelikte programlar yapıyorlar. Yani 3 tane besleme gazeteci ve sözde aydın millet adına karar vermiş. Erdoğan’a ’Üçüncü dönem iktidarınızdan bahsettiniz üçüncü dönem projeleriniz neler bunları bize anlatabilirmisiniz’ diye nezaket içinde aklınca bir soru sormuş oluyor. O da ciddi ciddi başlıyor anlatmaya. Peki, seçim bitmiş ise sen kararı vermişsen niye o zaman açık hava toplantıları yapıyorsun. Ak Parti, ülkeyi kötü yönetmiş ve kendi yandaşlarına kullandırmış vaat ettiği hiç bir sosyal ve ekonomik soru çözememiş milleti inim inim inletmiştir. Ülke yaşanmaz hale gelmiştir, yolsuzluk almış başını gitmiş. Ak Parti yöneticileri servetlerine servet katıyor. İmarla, özelleştirme ile TOKİ ile vurgun üzerine vurgun yapıp servetlerine servet katanların Türkiye’nin Ak Parti damgalı yeni zenginleri olduğunu görüyoruz. Bu yolsuzluktan kaçamayacaksın Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Yüce Divan’a Allah’ın izniyle gideceksin. Bu yolsuzluğun, vurgunun ve hırsızlığın hesabını vereceksin."

Türkiye’de 6 milyon insanın işsiz olduğunu belirten Bahçeli, 13 milyon insanın da yoksul olduğunu anlattı. MHP iktidarında her yıl yüzde 7 kalkınma hızıyla 700 bin gence iş bulunacağının sözünü veren Bahçeli, ’Hilal Kart’ uygulamasından da bahsetti. Kadına yönelik şiddetin arttığını anlatan Bahçeli, sadece İstanbul’da 52 kadın sığınma evi bulunduğunu, buraya sığınmaya gidenlerin yer olmadığı için kapıda kaldığını vurguladı.

Bahçeli, daha sonra günün ikinci mitingi için Adana’ya gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!