Bahçeli: 312’de tartışmaya yer yok

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: 312’de tartışmaya yer yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2002 14:02

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, 312. madde ile ilgili koalisyon ortakları arasında gerekli uzlaşmaya ulaştıklarını belirterek “Bundan sonra tartışmak doğru değil” dedi. Bahçeli, yasadaki değişiklik ve mevcut halinin Türkiye’nin önünü tıkamadığını kaydetti.

Haberin Devamı

 Başbakan Yardımcısı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile yaptığı sabah kahvaltısında TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilerek Genel Kurul gündemine gelen TCK’nın 312. maddesi üzerindeki değişikliğin daha fazla tartışılmasına gerek olmadığını söyledi.

B
ahçeli, koalisyon ortakları ile yeteri kadar tartışarak bir uzlaşmaya vardıklarını kaydederek ''Bundan sonra koalisyon bazında tartışmak doğru değil'' dedi.

Bahçeli, 312. maddedeki değişikliğin Türkiye’yi geri götüren ve demokrasiyi kısıtlayan bir halinin olmadığını ifade ederek  ''Bu maddeki değişiklik ve mevcut yapısı Türkiye’nin önünü tıkamıyor'' dedi.

Bahçeli, AB’ye girmek uğruna teslimiyetçi bir tavır alınmasını doğru bulmadıklarını da vurgulayarak Kürtçe eğitim ve yayın konusunun gündeme getirilmesine karşı olduklarını söyledi. ''Terör devam ettikçe bu konular farklı amaçlara alet ediliyor'' diyen Bahçeli, herkesin istediği dili konuşmakta serbest olduğunu da belirtti.

'Derviş’le sorun kişisel değil, ilkesel'

Kemal Derviş ile ilgili sorulara da yanıt veren Bahçeli, aralarında özel bir sorun olmadığını belirterek “Bizim işimiz kişilerle değil prensiplerle” dedi. Derviş ile aralarında uygulama nedeniyle sorun yaşandığını da vurgulayan Bahçeli, bazı konularda kendilerine emrivaki yapılmasından şikayetçi oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!