Bahar ÅŸenliÄŸi kabusa döndü

Güncelleme Tarihi:

Bahar şenliği kabusa döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 09:39

İZMİR’in Seferihisar İlçesindeki bahar şenliklerinden dönen Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ve Hastane Personelini taşıyan servis otobüsü takla attı. Kazada üniversite öğrencisi iki kişi hayatını kaybederken 28 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR / FOTO GALERİ 

Kaza, saat 19.00 sıralarında, Ürkmez Kavşağı yakınlarında meydana geldi. D.E.Ü.’nün bahar şenlikleri için üniversiteye ait Ürkmez Kampına giden öğrenciler hastane personeli, eğlence bittikten dönüşe geçtiler. Ersan Kozan’ın (28) kullandığı servis otobüsü, İzmir’e dönerken iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yoldan çıktı. Otobüs takla atarak şarampole yuvarlandı. Otobüste yaralananların ’Acil Yardım’ çağrılarıyla İzmir ve çevre ilçelerinden çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye ve jandarma kazanın bulunduğu yere yönlendirildi.

KAZA YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

KAZADA 2 ÃœNÄ°VERSÄ°TELÄ° HAYATINI KAYBETTİ      Â

yardıma giden itfaiye ekipleri otobüsün altında kalan yaralılara müdahele ederek bulundukları yerden çıkardı. Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2’inci sınıf öğrencisi Ecem Pakize Korkmaz ile aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi Alper Pekgürler’in kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralılardan Ayhan Eyioğlu (43), eşi Yasemin Eyioğlu (39) ve 14 yaşındaki oğlu Ege ile 4 yaşındaki kızı Işıl Eyioğlu ile Burak Doğan Yavuz, Bekir Sağlul, Sercan Eroğlu, Şehmuz Kurt, Ayhan Yulu, Serhat Bozbey Ziytak, Hidayet Akdeniz, Sercan Ay, Melike Pekşirin, Funda Aycan, Başak Sümer, Nuri Acar, Emine Sağlam, Gülsüm Ceyda Alp, Süleyman İlke, Tanju Salık, Musut Balta, Osman Yavuz ve Gülşen Kahraman’ı ambulanslarla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne, Rasime Kayış Diken, Hazal Tepe, Gamze Gönce, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Levent Erdan, Sergin Kosava’da Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza haberini duyarak hastane önüne gelen yakınları sinir krizi geçirdi.

Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nın lisanslı futbolcusu olan Ecem Pakize Korkmaz’ın ölüm haberini alan takım arkadaşları da hastaneye gelerek arkadaşlarının ardından gözyaşı döktü. Kazadan sonra Ersan Kozan, jandarma tarafından gözaltına alınarak Doğanlar Jandarma Karakoluna götürüldü. Otobüs şoförü Kozan’ın kazanın aniden önüne çıkan bir köpeğe çarpmamak için direksiyon kırdığı sırada yaşandığını söylediği öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!