Bağış'tan Hopa'daki olaylara sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Bağıştan Hopadaki olaylara sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 19:08

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hopa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan taşlı saldırıya ilişkin olarak, “Bu çarpık zihniyet, bu eli kanlı, sandıkta mücadele yapmasını bilmeyen zihniyet artık haddini aşmaya başladı” dedi.

Bağış, Fatih'te Kadınlar Pazarı, Zeyrek ve Ali Kuşçu semtlerinde ziyaretlerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.
İlk ziyaretini, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Kadınlar Pazarı semtine gerçekleştiren Bağış, buradaki restoran ve kafelerde oturan vatandaşlarla selamlaştı. Bir restoranda yemek yiyen turistlerle sohbet eden Bağış, turistlerle seçim çalışmalarını konuştu.
Bağış, Kadınlar Pazarı'nda yaptığı konuşmada, dün Ümraniye, Kartal ve Ataşehir'de birlikte miting yaptığı Başbakan Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirterek, Başbakan Erdoğan'ın otobüsüne bir saldırı gerçekleştirildiğini, Başbakan Erdoğan'ın durumunun iyi olduğunu ancak bir koruma görevlisi ve otobüsün şoförünün atılan taşlarla yaralandığını söyledi.

“Bu çarpık zihniyet, bu eli kanlı, sandıkta mücadele yapmasını bilmeyen zihniyet artık haddini aşmaya başladı” diyen Bağış, emniyetin gerekli bilgileri toparlayacağını, olayı gerçekleştirenlerin mutlaka bağımsız Türk yargısının önüne çıkarak yargılanacaklarını ifade etti.
Başbakan Erdoğan'ın, yola çıkarken kefenle çıktıklarını ilan ettiğini belirten Bağış, “Bize kendisinin dava arkadaşlarına da, onu tembih etmişti. Bizim milletten başka sığınacak bir limanımız yok. Biz diğer rakiplerimiz gibi, bu hain saldırıları gerçekleştiren kendini bilmezler gibi birtakım derin ve karanlık odaklara güvenerek siyasete girmedik. Biz önce hakka, sonra halka güvenerek, kefenlerimizi de yanımıza alarak siyasete girdik. Hiçbir güç, hiçbir tuzak, hiçbir baskı, millet ile devlet arasında kurduğumuz bu diyaloğu bozamaz, bozdurtmayacağız” diye konuştu.

Türkiye'yi bu kadar zengin bir ülke haline getiren bütün farklılıkların bir ve beraber olduğunu, Türkiye'nin önünün açıldığını vurgulayan Bağış, “Türkiye'de ayrımcılıkları teker teker ortadan kaldırmaya başladık. Eskiden tabu olarak kabul edilen konuları rahatlıkla tartışabileceğimiz günlere birlikte eriştik” dedi.

Egemen Bağış, daha sonra Eruh İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ile Siirtliler Derneğini ziyaret etti.

Bağış, Siirtliler Derneğinde yaptığı konuşmada, Siirtlilerin ticareti, hesap kitap yapmasını bildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Bugün Türkiye'de hesap uzmanı olduğunu söyleyen ama parmak hesabından başka bir şeye aklı ermeyen bir ana muhalefet liderimiz var. Ama Siirtliler hesap yapmayı bilirler. Siirt'e gittikleri zaman 'Çakma Gandi'ye de bir hesap dersi vermişler. Yaptıklarının, söylemlerinin ne kadar yanlış olduğunu benim hemşehrilerim orada kendisine anlatmışlar. Allah ona da yardımcı olsun, akıl fikir versin diyorum. Hesap yapmasına yardımcı olsun diyorum. Çünkü böyle 'herkese 600 lira vereceğim' demekle bu işler olmuyor. Madem böyle bol keseden dağıtıyorsun, herhalde Haliç'in dibinde bir hazine falan buldun, niye 600 veriyorsun? Vereceksen 900-1000 ver. Ama gerçekten sallama konusunda çok marifetli bir arkadaşımız. Öyle demiş kendisi de 'sallıyorum' demiş, 'düşüyor'. Doğru söylemiş, sallıyor ama palavra sallıyor. Düşen de maskesi ve partisinin oy oranları.”

Siirtliler Derneği Başkanı Aydın Candabakoğlu, Fatih Belediyesine bağlanan Eminönü'de dernek için bir yer talep ettiklerini belirtti. Bağış da destek sözü verdi. Egemen Bağış, buradaki ziyaretinin ardından Zeyrek ve Ali Kuşçu semtlerinde yürüyüş yaparak vatandaşlarla selamlaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!