Bağış'tan CHP ve BDP'ye suçlama

Güncelleme Tarihi:

Bağıştan CHP ve BDPye suçlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 15:47

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bu ülkenin Kürt vatandaşlarının en büyük düşmanı PKK terör örgütüdür, BDP'dir. Bunu son görüntü ortaya koymuştur” dedi.

Bağış, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılan Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'ne işaret ederek, bazı kesimlerin “Ne gerek var?” dediği caminin, hizmete açıldığı ilk gününden itibaren dolup taştığını söyledi.

Milletin uzun zaman değerlerinden soğutulduğunu, hatta korkutulduğunu anlatan Bağış, milletin kendi değerleriyle, devletin milletiyle yeniden kucaklaştığını ifade etti.

Bağış, ülkenin her geçen gün zenginleştiğini, demokratikleştiğini, şeffaflaştığını belirterek, bayramların birleştirici olduğunu vurguladı.

Türkiye'deki hangi etnik unsurdan olursa olsun bütün vatandaşların bir ve beraber olduğunu vurgulayan Bağış, şöyle devam etti:

“Bu ülkenin Kürt vatandaşlarının en büyük düşmanı PKK terör örgütüdür, BDP'dir. Bunu son görüntü ortaya koymuştur. Bir de onların ruh üçüzü var, pikniğe giden vekilin arkasında durduğunu söyleyen genel başkanlarıyla nam-ı diğer 'Çakma Gandi'leriyle ana muhalefet partisi. Allah ıslah etsin, onlara akıl fikir versin. İnşallah bu ülkede el ele verip terör belasına son vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Biz bin yılı aşkın süredir kendi devletini yöneten bir milletiz. Çok daha büyük sorunları geride bıraktık.”

“Ataşehir AK'laşma kararı almıştır”

Bakan Bağış, Ataşehir'e ramazan boyunca daha fazla arzu etmesine rağmen 3 defa gelebildiğini, Kadir Gecesi'nde Ataşehir'de gördüğü tablonun kendisine “Ataşehir AK'laşma kararını almıştır” mesajını verdiğini kaydetti.
Bağış, “Ataşehir kararını vermiştir. AK'laşma kararı almıştır. Sizlerden tek ricam milletin emanetine sahip çıkın ve milletin talimatını yerine getirin” diye konuştu. Bağış, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı.
Bayramlaşma törenine, AK Parti İstanbul milletvekilleri Mihrimah Belma Satır, İsmet Uçma, Mustafa Ataş, Osman Boyraz, Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu ve çok sayıda partili katıldı.

Bakan Bağış'tan Üsküdarlılara teşekkür

Egemen Bağış, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, ABD'de her yıl yayınlanan Dini Özgürlükler Raporu'nun temsilcilerini bu yıl Ramazan ayında Üsküdar'da ağırladıklarını hatırlattı.
Üsküdar'da ramazan coşkusunu Müslüman, Hristiyan, Musevi vatandaşların hep birlikte yaşadığını raporu hazırlayanların gördüğünü aktaran Bağış, Üsküdarlılar'a, Avrupa'da yaptıkları Türkiye tanıtımı için teşekkür etti.
Bayramlaşma törenine, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul milletvekilleri Gürsoy Erol, Mustafa Ataş ile Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!