Bağımsızlar Köşk tavrını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Bağımsızlar Köşk tavrını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 10:33

Cumhurbaşkanlığı seçimine Tunceli Milletvekili Kamer Genç katılmayacağını, AKP’nin uzlaşma sağlamadan belirleyeceği adaya da oy vermeyeceğini söyledi. BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise adayın belirlenmesi, AKP’nin tavrının ortaya çıkmasından sonra karar vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Bağımsız olarak katıldıkları seçim sonucu milletvekili seçilen  Anavatan Partisi eski Genel Başkanı  Mesut Yılmaz, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Ufuk Uras ile Kamer Genç “Cumhurbaşkanlığı kritik oylamasında “kilit” oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun yapılabilmesi için 367 milletvekilinin TBMM Genel Kurul salonunda bulunması gerekiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) toplam oyu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun başlaması için yeterli sayıyı doldurmuyor. Bu yüzden, 4 bağımsız milletvekili kilit rolü oynayacak.

AKP ile DTP arasında seçim meydanlarında da öne sürüldüğü gibi sıcak rüzgarlar eserken, Tunceli’den bağımsız milletvekili seçilen Kamer Genç, “hurriyet.com.tr”ye yaptığı açıklamada, “Eğer Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı olursa oylamaya katılamayacağım, tabii ki oy da vermeyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

BBP eski Genel Başkanı Sivas Bağımsız Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ise milletvekilinin görevinin TBMM’de olduğunu belirtti, kesin aday belirlenmeden, AKP’nin tutumunu görmeden şimdiden bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Ufuk Uras’ın, DTP’nin tavrına bağlı olarak hareket edeceği belirtilirken, Mesut Yılmaz da hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adayları belirlenmeden bir şey söyleyemeyeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!