Bağımlılık merkezinde ‘kafa bi milyon’

Güncelleme Tarihi:

Bağımlılık merkezinde ‘kafa bi milyon’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 20:33

Antalya Kepez ilçesi Duacı Mahallesi’nde madde bağımlısı gençlerin tedavisine yönelik hizmet veren Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi Zehir Savaşçıları Akademisi’nin ismi çok büyük bir skandala karıştı. Skandalın ardından, merkezin kurucu Kardiyoloji Uzmanı Doktor Aynur Doğan hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Merkezi kapatıyorum. Ve bu ülkeyi terk ediyorum. Biz iyi bir şeyler yapmak istedik ama olmadı” diye konuştu. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü de, merkezde içki mahzeni bulunması ve bağımlı gençlerin bu içkileri bularak sarhoş olması ile ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Daha önce otel olarak kullanılan merkezin mahzen kısmında içki deposu olduğunu keşfeden madde bağımlısı gençler, bir gece yarısı mahzenin kapısını kırıp içeri girdiler. Mahzendeki alkol oranı yüksek içkilerin tamamını tüketen gençler, sarhoş oldu. Bazı gençler aşırı alkol kullanımı nedeniyle kriz geçirirken, arkadaşları da bu hallerini cep telefonlarıyla kaydetti.

Bağımlılık merkezinde ‘kafa bi milyon’

‘SABAHA KADAR İÇTİK’

Skandalı sabah fark eden merkez yöneticileri, kapıyı kırıp içeri giren gençler hakkında tutanak tuttu.

Merkezden atılan bu gençler de merkez sahibi ve yöneticilerinden şikâyetçi oldu. Mahzene giren bağımlı gençlerden İ.S. (17), Hürriyet muhabirine, şunları anlattı:

Haberin Devamı

“Merkezde 4 ay kaldım. Ailem aylık 5 bin lira ödeme yaptı. Bir gece merkezin bodrum katında bir oda keşfettik. İçinde içki olduğunu fark edince kapıyı kırdık. Sabaha kadar içtik. Sonra da merkezden atıldık. Bizim yaptığımız yanlış olabilir ancak bağımlılarla ilgili bir merkezde nasıl olur da alkol deposu olur. Bizim tek hatamız nefsimize yenilmekti.”

‘TURİZMCİDEN BAĞIMLILIK MERKEZİ BU KADAR OLUR’

Zehİr Savaşçıları Akademisi’nde 4 ay eğitimcilik yaptığını iddia eden A.Y. ise şunları anlattı:

‘ELDE KALMIŞ’

Haberin Devamı

“Bu merkez daha önce turizm sektöründe faaliyet gösteriyordu. Para kazanamayınca rehabilitasyon merkezine çevirdiler. Zaten içki mahzeni de o dönemden kalma. Ben o mahzenin kaldırılmasını istedim. Ancak ‘Binlerce liralık içkiyi atalım mı?’ diyerek beni geçiştirdiler. Sistem sadece para odaklı hale gelince oradan ayrıldım. Sonra zaten bu skandal patlamış.”

"MERKEZİ KAPATIYORUM, BU ÜLKEYİ TERK EDİYORUM"

İddialarla ilgili Hürriyet muhabirine bilgi veren Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi Kurucusu Kardiyoloji Uzmanı Doktor Aynur Doğan şunları söyledi: “Maalesef böyle bir şey yaşandı. Aşağıda kilitli tutuğumuz mahzenin kapısını kırıp içerdeki içkileri içmişler. Burası daha önce oteldi. Turizm durunca o içkilerde elimizde kalmıştı. Biz de atmadık.”

Haberin Devamı

Doğan, bugün yaptığı açıklamada ise merkezi kapatma kararı aldığını açıkladı. Doğan, “Merkezi kapatıyorum. Ve bu ülkeyi terk ediyorum. Biz iyi bir şeyler yapmak istedik ama olmadı” diye konuştu.

 

Bağımlılık merkezinde ‘kafa bi milyon’

JET SORUŞTURMA

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, skandalla ilgili jet hızıyla soruşturma açıldığını belirterek, “Bu merkezle ilgili daha önce de şikâyet gelmişti. O nedenle bir takım araştırmalar yapıyorduk. Bu olayı da öğrenince süreci hızlandırdık. Bir doktor arkadaşımız soruşturmayı yürütüyor. Gereken yapılacak” dedi.

YETKİ DIŞINA ÇIKILMIŞ

Merkezde sadece kardiyolog ve fizik tedavi uzmanı bulunduğuna dikkat çeken Hülür, “Bu merkezin sadece muayenehane izni var. Biz zaten bunu da inceliyorduk. Son yaşanan olay üzerine de daha geniş bir çalışma başlatıldı. İzinler, ruhsatlar orada yürütülen çalışmalar hepsi mercek altına alınacak” diye konuştu. 

Haberin Devamı

OLAY GÖRÜNTÜLER

Soruşturma süreci devam ederken bağımlı gençlerin çektiği görüntülere yine Hürriyet ulaştı. Söz konusu görüntülerde mahzenin kapısının kırılmasından hemen sonra krize giren bir bağımlının arkadaşlarıyla girdiği diyaloglar yer alıyor. Ayrıca merkezde yaşananları anlatan gençler, merkezde nasıl rahatça içki içtiklerini vurguluyor. 

BİR SKANDAL DAHA

Bağımlı gençler tarafından çekilen bir videonun ise 2017 Ocak ayında Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi yılbaşı eğlencesinde çekildiği, merkez yöneticilerinin bu eğlencede bağımlılık tedavisi gören gençlerin karşısında içki içtiği iddia edildi. Söz konusu görüntüler de soruşturmaya dahil edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!