Bağdat'ta Türkiye zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Bağdatta Türkiye zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 18:16

İran Devlet Başkanı Talabani ve Başbakan Maliki, Irak heyetinin Türkiye ziyaretinin sonuçlarını görüştü. Zirveye katılan Dışişleri Bakanı Zebari, “Iraklı heyetin tutumuna destek verdik ve çabalarını takdir ettik” dedi.


 İran Devlet Başkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri El Maliki, Bağdat’ta bir araya gelerek Irak heyetinin Türkiye ziyaretinin sonuçlarını görüştü.

Celal Talabani, Nuri El Maliki’yi ziyaret ederek bir süre görüştü. KYB’nin resmi internet sitesine göre, görüşmede Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile başta Savunma Bakanı Abdelkadir Mohamed Cassim Ubaidi olmak üzere Türkiye’yi ziyaret eden Irak heyeti üyelerinden bazılarının da bulundu.

Irak’ın durumunun ve güvenlik konularının da ele alındığı görüşmede Irak heyetinin Türkiye ziyaretinin sonuçları de değerlendirildi.

Toplantı ardından bir açıklama yapan Hoşyar Zebari, görüşmede Türkiye’ye giden heyetin ziyaretini görüştüklerini belirterek “Iraklı heyetin tutumuna destek verdik ve çabalarını takdir ettik. Irak-Türkiye ilişkilerinin yatıştırılmasını, iyileşmesini ve karşılıklı saygının olmasını arzuluyoruz” dedi.

Celal Talabani de görüşmede çeşitli konuların ele alındığını belirterek Maliki ile aynı görüşte olduklarını söyledi.








Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!