Babaya son bakış

Güncelleme Tarihi:

Babaya son bakış
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 00:00

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül’de teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden polis memuru Mahmut Kayan (29), memleketi Adıyaman’ın Tut ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit için Ulu Cami’de düzenlenen törene yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kayan’ın 4 yaşındaki oğlu Atakan, babasının tabutunun önüne konulan fotoğrafına uzun süre baktı. Şehidin henüz 9 aylık olan kızı Ayşegül ise babasının cenaze törenine amcasının kucağında geldi. Şehidin tabutu, silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze arabasına kadar taşındı. Tabutun geçişi sırasında kalabalık sık sık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı. Kayan, ilçe mezarlığında defnedildi.
- Hakkâri’nin Åžemdinli ilçesinde katıldığı ilk operasyonda teröristlerle girdiÄŸi çatışmada ÅŸehit olan Uzman Onbaşı Erol Erdi’nin (25) cenazesi, Balıkesir’in Ä°vrindi ilçesinde 5 bin kiÅŸinin katıldığı törenin ardından defnedildi. 4 çocuklu evin tek oÄŸlu olan ÅŸehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, baba evinden helallik alındıktan sonra omuzlarda Ä°stiklal Meydanı’na getirildi. Åžehidin tabutunun üzerine Kurban Bayramı’nda niÅŸanlanacağı sözlüsü Hümeyra Devrik’in yaptığı oya iÅŸlemeleri ile beldede bulunan asker arkadaÅŸlarının ÅŸapkaları konuldu. Åžehidin cenazesi Büyükyenice Mezarlığı’nda topraÄŸa verildi.Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!