Babasının silahıyla Rus ruleti oynadı

Güncelleme Tarihi:

Babasının silahıyla Rus ruleti oynadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2003 01:53

Ankara'nın tanınmış müteahhidi Ahmet Ezel Özlen'in 15 yaşındaki oğlu Mustafa Özlen, arkadaşlarıyla Rus ruleti oynarken öldü.

Ankara'nın tanınmış müteahhitlerinden Ahmet Ezel Özlen'in Tınaztepe Lisesi 2. sınıf öğren-cisi 15 yaşındaki oğlu Mustafa Özlen'in arkadaşlarıyla evinde düzenlediği ‘‘Rus ruleti’’ ölümle sonuçlandı.

Mustafa Özlen, geçen cuma günü okul çıkışında bazı arkadaşlarını evlerine davet etti. Ailesi evde olmadığı için arkadaşlarıyla bir süre sohbet eden Özlen, babasına ait bulundurma ruhsatlı Smith Wesson marka toplu tabancayı kılıfından çıkartarak arkadaşlarına gösterdi. Önce tabancadaki tüm mermileri boşaltan gençler silahı ellerine alarak tetik düşürmeye başladılar. Bu arada Mustafa Özlen, ‘‘Kimin cesaretli olup almadığını görelim bakalım’’ diyerek tabancanın içine tek bir mermi koyup topu çevirdikten sonra, ölüme giden yolu açan o cümleyi söyledi:

‘‘Ben kendime üç tane sıkacağım, siz sırayla birer tane sıkacaksınız.’’

Silahı kafasına dayayan Özlen, art arda tetik düşürmeye başladı. İlk iki ateşlemede silah patlamadı, ancak tetik üçüncü kez düştüğünde silah ateş aldı. Sağ yanağından girip sol yanağından çıkan kurşunla ağır yaralanan Özlen arkadaşlarının gözleri önünde yere yığıldı. Ne yapacaklarını şaşıran arkadaşları, komşuların da yardımıyla Özlen'i Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak Özlen, kurtarılamadı.

Olaydan sonra ifadeleri alınan arkadaşları, silahla boş iken oynadıklarını, Özlen'in ‘‘Rus ruleti’’ teklifini yaptıktan sonra kafasına silahı dayayıp tetiği çektiğini ifade ettiler. Gençler, polise verdikleri ifadede olayı ‘‘şaka sandıkları’’nı belirterek ‘‘Biz boş tabancayla şaka yapıyor sandık, onda patlamasa, belki bizde patlayacaktı. Biz silahın boş olduğunu sanıyorduk’’ dediler.

Olayın ardından hasteneye koşan baba Ahmet Ezel Özden, oğlunun cesediyle karşılaştı. İkisi kız, üç çocuk sahibi olan Ahmet Ezel Özlen, yıkıldı. Telefonla ulaştığımız amca Sinan Özlen, anne ve babanın hálá şokta olduklarını ve konuşacak durumda olmadıklarını belirterek ‘‘Biz de olayın tam olarak aydınlanmasını istiyoruz, orada bir şeyler olmuş, ama ne olduğunu kimse bilmiyor. Babası da bilmiyor, çünkü olay günü aileden kimse orada yoktu’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!