Babasını aldattığı gerekçesiyle annesini öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Babasını aldattığı gerekçesiyle annesini öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 11:27

KONYA’da, yatağında boğazından 4 yerinden bıçakla kesilerek öldürülmüş halde bulunan evli ve 3 çocuk annesi 47 yaşındaki Zeynep Y.’yi, öldürdüğü iddia edilen kasap oğlu 27 yaşındaki M.Y. gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden Mustafa Y.nin, annesini, babasını başka bir erkekle aldattığı iddiasıyla öldürdüğü ve Zeynep Y. ile yaklaşık 6 aydır aynı odada yattığından dolayı da öldürmeden önce yaklaşık 5 dakika izlediği, olayın ardından da kız kardeşlerini sakinleştirmeye çalıştığını söylediği belirtildi.

Olay, dün saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Uyanan 25 yaşındaki E.Y., annesi Zeynep Y.’nin yattığı odanın kapı aralığından, ayaklarının yorganın dışında kaldığını gördü. Annesinin üzerini örtmek için içeri giren E.Y., yatağın kanlar içinde olduğunu fark etti. Yorganı kaldırdığında annesinin hareketsiz yattığını gören E.Y., bağırarak evdeki kardeşlerinden yardım istedi. Haber verilmesi üzerine 112 acil servis görevlileri geldi. Kasap olan saban erken saatlerde işe giden 53 yaşındaki A.Y.de kısa süre sonra eve geldi.

Sağlık görevlileri tarafından boğazından 4 kez bıçaklanarak öldüğü saptanan Zeynep Y.’nin cesedi otopsi yapılmak için Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis, şüphe üzerine öldürülen kadının eşi A.Y., babası ile birlikte kasap oğlu M.Y. ile kızları E. Y. ve 23 yaşındaki B.Y.’yi ifadelerine başvurmak üzere Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği’ne götürdü.

A.Y., polisdeki ifadesinde eşinin sabah kendisini işe uğurladığını söyledi. Yaklaşık 6 aydan bu yana annesi Zeynep Y. ile aynı odada yatmasına rağmen polise önce olayı görmediğini söyleyen M. Y., daha sonra cinayeti itiraf etti. Annesi Zeynep Y.’i babasını aldattığını öne sürerek öldürdüğünü anlatan M. Y.’nin, ifadesinde şunları söylediği öne sürüldü:

”Annemin, son 2-3 yıldır, babamı aldattığını duydum. Hal ve hareketleri de o yöndeydi. Babamla kavgalı oldukları için birlikte yatmıyorlardı. Yaklaşık 6 aydır annemle aynı odada yatıyoruz. Zaten bunu yapmayı planlıyordum. Bir ara vazgeçmiştim.”

ÖLDÜRMEDEN ÖNCE ANNESİNİ İZLEMİŞ

Aynı odada uyudukları için öldürmeden önce yüz üstü yatağından yatan annesini izlediğini anlatan M.Y., ”Yaklaşık 5 dakika boyunca annemi izledim. Babam işe gittikten sonra. Et kesiminde kullandığımız bıçağı mutfaktan aldım. Olayı gözümde canlandırdım ve bir anda annemi boğazından keserek öldürdüm. Pişman değilim” dedi.

KIZ KARDEŞLERİNİ SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞMIŞ

Annesini öldürdükten sonra kıyafetlerini giyip işe gitmek için odadan çıktıktan sonra kız kardeşi E.Y.’nin uyandığını belirten M.Y., ” Kız kardeşim E., odanın kapısını aralık görünce odaya girdi. Sonra çığlık attı. Diğer kardeşim de odaya girdi. Onları sakinleştirmeye çalıştım. 112 Acil Servis’e haber verdim” dedi.

Eşi ile 2009 yılında evlendiğini belirten M.Y.’nin, ”Yaklaşık 1 yıl evli kaldık ve annem sürekli eşimle kavga ediyordu. Eşimle benim de aramı bozdu. Sonra boşandık. Tekrar birleşmek istedik ama annem yine engel oldu” dedi.

M.Y., yapılan sorgulamasının ardından Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra bugün adliyeye sevk edildi. A.Y. ve iki kızı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!