Babasına "evlenme öldürürüm" dedi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Babasına evlenme öldürürüm dedi öldürdü
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 06, 2012 13:25

MERSİN’de 24 yaşındaki Hülya Atmaca, 8 yıl önce annesinden boşandıktan sonra 6 ay önce başka bir kadınla evlenen babası 44 yaşındaki Mehmet Atmaca’yı tabancayla vurarak öldürdü. Genç kızın bu evliliğe karşı çıktığı, babasını daha önce de öldürmeye çalıştığı iddia edildi.

Olay, bugün sabah merkez Akdeniz İlçesi İstiklal Caddesi’ndeki Atmaca Unlu Mamulleri’nde meydana geldi. İşyerine gelen Hülya Atmaca, kasada oturan işyeri sahibi babası Mehmet Atmaca ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından genç kız, çantasından çıkarttığı tabancayla babasına ardı ardına ateş etti. Baba olay yerinde hayatını kaybederken, şüpheli kızı da kendini dışarı attı. Bu sırada çevrede görev yapan trafik polisi ekipleri olayı fark edip kaçmak isteyen genç kıza ’teslim ol’ çağrısı yaptı. Trafik polislerine, tabancayı çevirip, "Babamı öldürdüm. Evim Mezitli’de. Evime gitmek istiyorum" dedi. Şok geçiren genç kız ardından da silahını yere bırakıp teslim oldu. Hülya Atmaca, Toros Devlet Hastanesi’nde rapor alındıktan sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

DAHA ÖNCE DE ÖLDÃœRMEK Ä°STEDÄ°Â

Mehmet Atmaca’nın cenazesi ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından Mersin Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Acı haberi duyarak olay yerine gelen Atmaca’nın 6 ay önce evlendiği Yeşim Didem Atmaca ise cinayetin planlı olduğunu savundu. Hülya Atmaca’nın birkaç gün önce babasını alarak yayla yoluna götürdüğünü ileri süren Yeşim Dilek Atmaca "Mehmet döndüğünde çok korkmuştu. Hülya babasını orada vurmak istemiş fakat silah tutukluk yapınca Mehmet kaçarak Mersin’e dönmüş. Hemen karakola ve Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe yazıp koruma talep etti. Ancak devlet eşimi koruyamadı. Kızı kafasına koymuş babasını öldürmeye ve maalesef istediğini de yaptı" dedi.

ANNESİ DE DÜĞÜNE GİTTİ İDDİASI

Mehmet Atmaca’nın 2 çocuğunun annesi ilk eşi Leyla’dan yaklaşık 8 yıl önce boşandığı, ikinci eşi Yeşim Dilek Atmaca ile 6 ay önce evlendiği öğrenildi. Mehmet Atmaca’nın ikinci evliliği için düzenlediği düğün törenine ilk eşi Leyla’nın da katıldığı ancak kızı Hülya’nın bu evliliğe şiddetle karşı çıktığı iddia edildi.

Cinayetin bu yüzden işlenmiş olabileceği üzerinde duran polis, soruşturmasını sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!