Babam nerede anne

Güncelleme Tarihi:

Babam nerede anne
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 00:00

Çukurca’daki hain saldırıda şehit düşen Binbaşı Yavuz Başayar, dün Ankara’da devlet protokolü ile binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazede şehidin 6 yaşındaki kızı İrem, elinden tutan annesi Meltem Başayar’a sık sık “Babam nerede anne?” diye sordu. Şehit Binbaşı’nın 10 yaşındaki oğlu Fırat da annesinin diğer elini tören boyunca sıkı sıkı tuttu ve metanetini korudu. Başayar için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının yöneticileri ve çok sayıda milletvekili katıldı. Cenazede baba İsmail Başayar, anne İnayet Başayar ve şehit eşi Meltem Başayar taziyeleri kabul etti.
Eşim kahraman
Çukurca’da şehit olan Uzman Çavuş Hakan Çil (24) için de memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı tören düzenlendi. Afşin Ulucami’deki törende 2 ay önce evlendiği eşini kaybetmenin acısını yaşayan Fatma Çil, “Ağlamam, benim eşim kahraman, aslan o aslan. Onlar kalleş” dedi.
Nazlı ağlattı
Malatya’da önceki gün eğitim uçuşu sırasında düşen helikopterde şehit olan Kara Pilot Kıdemli Yüzbaşı Erhan Kındır’ın (35) cenazesi, Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Baba Ramazan Kındır, “Yazıklar olsun bize şu terörü bir türlü bitiremiyoruz” derken, anne Melek Kındır bir askere sarılarak, “Oğlum gibi kokuyorsun” dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 2 yaşındaki kızı Nazlı, annesinin elini bırakarak askerlerin arasına koştu. “Babamı istiyorum” diye ağlayan Nazlı bir yüzbaşıyı göstererek ağlamasını sürdürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!