Babadan tehdit gibi savunma

Güncelleme Tarihi:

Babadan tehdit gibi savunma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 10:10

Danıştay saldırganı avukat Alparslan Arslan’ın yargılaması öncesinde babası İdris Arslan, ilginç açıklamalarda bulundu. İdris Arslan, “Bu ülkede İslam düşmanları var, Kuran düşmanları var, millet düşmanları var. Adı Mehmet, Mustafa olan birçok Ermeni ve Rum vardır. Bunlar laiklik adı altında bu ülkenin değerlerine ihanet ediyor” dedi.

Danıştay 2’inci Dairesi’ne yaptığı saldırıyla bir hakimin ölümü 4’ünün de yaralanmasına neden olan avukat Alparslan Arslan’ın babası ilginç açıklamalarda bulundu. Baba İdris Arslan, “Bu milletin değerlerine saygı duymayanlara bu millet şu veya bu şekilde hak ettiği dersi verecektir” dedi.

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki kanlı Danıştay yargılamasının öncesinde saldırgan Alparslan Aslan’ın babası İdris Arslan gazetecilere açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi de olan İdris Arslan, duruşma öncesinde medyaya, “Emperyalist güçlere alet olmayın. Milletin hizmetinde olun. Milletin değerlerine saygı duymayanlara millet şu veya bu şekilde gerekli cezayı verecektir” diye seslendi.

Halen Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan İdris Arslan, “Bu ülkede İslam düşmanları var, Kuran düşmanları var, millet düşmanları var. Bu ülkeye yüz bin şehit verdik. Gerekirse yüz bin şehit daha veririz” diye konuştu.

LAİKLİK ADI ALTINDA İHANET EDİLİYOR

İdris Arslan, “Bu ülkede adı Mehmet, Mustafa olan birçok Ermeni ve Rum var. Bunlar laiklik adı altında bu ülkenin değerlerine ihanet ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Arslan, duruşmaya verilen arada adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Arslan, “Saldırıyı tasvip ediyor musunuz” sorusuna, “Ben oğluma 30 yılımı verdim. Kariyer sahibi, zeki, başarılı, gelecekte Türkiye'nin idaresine sahip olabilecek bir insandır. Böyle bir şey olmasını kesinlikle istemezdim. Acı bir şey” karşılığını verdi.

Oğlunun duruşmada Cuma namazı kılmak istediğini söylediğinin anımsatılması üzerine ise İdris Arslan, bunun oğlunun kendi düşüncesi olduğunu, uzun süredir cezaevinde olması ve içinde bulunduğu ruh hali nedeniyle bu talebinin anlayışla karşılanması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!