Babadan şehit oğluna şiirli veda

Güncelleme Tarihi:

Babadan şehit oğluna şiirli veda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 18:13

Sinir krizi geçiren şehit annesini Hanım Hatice Aktaş'ı (51) yakınları ve kadın subaylar tesilli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı


HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi Oramar Tepesi'nde mayın patlaması sonucu şehit düşen 21 yaşındaki komando çavuş Emrah Aktaş, memleketi olan Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Sami Aktaş (54), kendi yazdığı şiiri okuyarak veda ederken, sinir krizi geçiren anne Hanım Hatice Aktaş'ı (51) yakınları ve kadın subaylar tesilli etmeye çalıştı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi Oramar Tepesi'nde terör örgütü tarafından daha önceden döşenen mayının patlaması sonucu dün yaralanan ve askeri hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybeden komando çavuş Emrah Aktaş'ın cenazesi önce uçakla Samsun Çarşamba Havaalanına, oradandan Hava Kuvvetlerine ait helikopter ile memleketi olan Ordu'nun Ulubey İlçesi Ören Köyü'ne getirildi. Köydeki evler Türk bayraklarıyla donatıldı. Köyde düz bir araziye inen holikopterden askerler tarafından alınan cenaze eve getirildi. Anne Hanım Hatice Aktaş, oğlunun tabutu başında taziyeleri kabul ederken, baba Sami Aktaş evin önünde gözyaşlarını tutamayarak oğlunun intikamının alınmasını istedi. Baba Aktaş, kendi yazdığı  "Hani bu memleket bizim di ? Kim sattı Amerikan emperyalizmi ne ? Dostlar bu ülke nereye gitti ? Yoksa gidiyor mu Hitler faşizmi ne ?/ Ne kadar canlar yanacak böyle. Bilen yok derdini Ata'ya söyle. Onu da ittiler öyle böyle. Ya iki cihan selveri Muhammet Mustafa derdimizi Allah'a söyle" şiiri ağlayarak okudu. Baba Aktaş aynı şiiri daha sonra kendisine başsağlığı dileğinde bulunan Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Celal Çürek'e de okudu. Kıdemli Albay Çürek, şiiri dinleyip acılı babaya taziyelerini ileterek tören alınana gitti.

Haberin Devamı

Daha sonra askerler tarafından evden alınan cenaze törenin yapılacağı Ören Köyü Düz Mahalle İlköğretim Okulu bahçesine getirildi. Yol boyunca Türk bayrakları açan yaklaşık 200 kişilik bir grup sloganlar atarak terör örgütünü protesto etti. Okulun bahçesinde yapılan törene Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Celal Çürek, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Oğlunun tabutunun yanına gelen anne Hanım Hatice Aktaş, "Ah yavrum" diyerek feryat edip ağladı. Şehidin kardeşleri Güzin (15) ve Yunus (18) ise ayakta durmakta güçlük çekti.

Haberin Devamı

Okulun bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından şehit komanda çavuş Emrah Aktaş, köy mezarlğındaki aile kabristanlığında toprağa verildi. Aktaş'ın 3 ay sonra tezkere alacağı ve sözleşmeli uzman çavuşluk sınavını kazandığı için Ankara Kara Harp Okulu'na giderek eğitim göreceği belirtildi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!