Babacan: Türkiye ekenomosine gıptayla bakılıyor

Güncelleme Tarihi:

Babacan: Türkiye ekenomosine gıptayla bakılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 18:30

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin ekonomisine bütün dünyanın gıptayla batığını belirterek, “Demokrasi, hak, hukuk ve adil yargıda da Türkiye'ye gıptayla bakılmasını çok arzu ediyoruz” dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlenen programda konuşan Bakan Ali Babacan, bütün dünyayı etkileyen küresel ekonomik krizi, Türkiye'nin çok az sarsıntıyla atlattığını ifade ederek, “Ocak 2010 ile Ocak 2011 arasındaki 1 yıllık sürede sanayi üretimimiz yüzde 18,9 oranında arttı. Dünyadaki birçok ülkede bu oranlar, çok küçük kaldı” dedi.

Pek çok ülkenin hala krizin etkilerini yaşadığını kaydeden Bakan Babacan, şöyle devam etti:
“Dünyada işler hala çok zor. Pek çok ülkede faaliyet gösteren çok uluslu ve devasa boyuttaki bankalar da zor durumda. Bu bankalara devlet destek veriyor. Devlet desteğini çekerse, yarın batarlar. Yunanistan ve Portekiz gibi ülkelerin durumları ortada.
Dünyada hızlı bir şekilde güç dengesi değişiyor. Uluslararası kuruluşların yönetimleri değişiyor. Uluslararası kuruluşlarda ABD, İngiltere, Almanya, Japonya ve Fransa'nın koltukları belliydi. Yani o koltuklar, o ülkelere rezerve edilmişti. Ama artık o koltuklar, o ülkeler için rezerve değil.”
Türkiye'nin 2004 yılına kadar başka ülkelerden yardım alan ülke konumundayken, artık Türkiye'nin sıkıntıda olan ülkelere yardım eder hale geldiğini de bildiren Babacan, “Türkiye'nin 2010 yılında dış ülkelere yaptığı yardımların toplamı 1 milyar doları geçti” dedi.
Toplantıda daha sonra, OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü, Bakan Babacan'a yün el dokuması bir halı hediye etti.
Bakan Babacan, Kayseri OSB'de kurulu bazı fabrikaları da gezdi. Gezisi sırasında yetkililerden bilgi alan Babacan, Kayseri'nin gerçekten bir sanayi şehri olduğunu belirtti.

OKUL PROTOKOLÜNE İMZA

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret eden Babacan, Kayseri'ye en son 4 yıl önce geldiğini ve bu gelişinde çok daha gelişmiş ve düzenli bir kent bulduğunu bildirdi. Babacan, hayırsever işadamı Oktay Oral'ın Yahyalı ilçesinde yaptıracağı 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi ile 100 öğrenci kapasiteli pansiyonun yapımı için hazırlanan protokolü, şahit olarak imzaladı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi de makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Babacan, Kayseri'nin, sanayisiyle, modern stadı ve kültür merkeziyle, tarihi birikimiyle, sosyal ve sportif tesisleriyle örnek bir şehir olduğunu vurguladı. Babacan, “Kayserililer, gerçekten ekmeklerini taştan çıkarıyorlar. Kayseri'nin başarı öyküsünü her herde örnek gösteriyoruz. Belediyelerle ilgili bir çalışma yapacağımız zaman Belediye Başkanı sayın Özhaseki'yi arayıp bilgi alıyoruz” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Bakan Babacan'ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özhaseki, Babacan'a işlemeli seramik ibrik hediye etti.

REHAVETE KAPILMAYIN

Bakan Babacan, daha sonra belediyenin toplantı salonunda AK Partililerle bir araya geldi. Bakan Babacan burada yaptığı konuşmada da, ekonomik anlamda Türkiye'nin kalkınma ivmesini yakaladığını, şu anda dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisi konumunda olduğunu, ancak 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine girmeyi hedeflediğini bildirdi.
Babacan, ekonomik anlamda sağlanan başarının, yargı reformu konusunda yakalanamadığını kaydederek, “Tabii yerleşmiş düzeni, zihniyeti değiştirmek pek kolay olmuyor. Bu konularda değişiklik, sancılı oluyor. Türkiye'nin ekonomisine bütün dünya gıptayla bakıyor. Demokrasi, hak, hukuk ve adil yargıda da Türkiye'ye gıptayla bakılmasını çok arzu ediyoruz” dedi.
Konuşmasında, 12 Haziran'da yapılacak seçimlere de değinen Bakan Babacan, “AK Parti olarak çok çalışmamız gerekiyor. Geçmiş seçimlerde elde ettiğimiz başarılar, bizi yanıltmasın. O başarıların rehavetine kapılmadan çok çalışmamız gerekiyor. Seçimlere 3 ay gibi bir süre var. Bu üç ay çok da uzun bir süre değil. Bu zamanı iyi değerlendirip, bütün teşkilatlar olarak çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.
Türkiye'nin kalkınması için en önemli şartın yetişmiş insan gücü olduğunu vurgulayan Babacan, genç ve dinamik nüfusa sahip Türkiye'nin, her türlü zorluğu yenip, her alanda kalkınmasını sağlayabilecek potansiyeli bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Bakan Babacan'ın konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!