Babacan: Petrol 100 dolara çıksa bile Türkiye krize girmez

Güncelleme Tarihi:

Babacan: Petrol 100 dolara çıksa bile Türkiye krize girmez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk Lirasının artık dışa açıldığını belirterek, "En büyük uluslararası yatırımcılar dahi Türk Lirası alıp, satıyorlar" dedi.

Babacan, TV8 Televizyonu’nda katıldığı programda, Türk Lirası’nın değerine ilişkin soruya verdiği yanıtta, Türkiye ekonomisine duyulan güvenin bir işareti olarak, Türk Lirasının uluslararası yatırımcılar tarafından da itibar gördüğünü vurguladı.

PETROL FİYATI: Babacan, petrol fiyatlarının "100 dolara ulaşması" halinde Türkiye ekonomisine nasıl bir etkisi olacağına ilişkin soruya verdiği yanıtta, petrolün bundan sonra da yüksek seyretme eğiliminde olduğunu, ancak enflasyona olumsuz etkisine rağmen, Türkiye ekonomisinin bütün bunlara hazırlıklı olduğunu kaydetti. Petrolü 20 dolarlar düzeyinde iken devir aldıklarını ve bugün 80 dolar düzeyine çıkmasına rağmen bu dört katlık artışı absorbe edebildiklerini belirten Babacan, "petrol fiyatlarının 100 doları görmesi halinde bile, Türkiye ekonomisinde herhangi bir kriz görülmez" dedi.

İSTİHDAM ÖNEMLİ: Türkiye’de her yıl, 500-700 bin genç nüfusun iş gücüne katıldığını hatırlatan Babacan, "İstihdam hem ekonomik hem de sosyal açıdan çok önemli bir konu" dedi. Türkiye’de istihdam konusunda, işsizliği belirli oranda düşürdüklerini vurgulayan Babacan, "Hızlı büyüme nedeniyle, bizim dönemimizde 2 milyon 400 bin yeni istihdam yarattık. Bundan sonraki başta mesleki eğitime önem vererek istihdamı arttırma konusuna ağırlık vereceğiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!